Cel mai lăudat ceai din lume i-a distrus ficatul. Povestea tragică a unei fete de 16 ani

O adolescentă care a dezvoltat o inflamație severă a ficatului a fost șocată să afle care era cauza.

Fata a început să bea câte trei căni de ceai verde pe zi ca să slăbească. Însă, după un timp a început să acuze stări de amețeală și dureri de stomac și ale articulațiilor.

Medicul tinerei a crezut, inițial, că e vorba de o infecție urinară și i-a prescris antibiotice. Însă după doar două doze, simptomele s-au înrăutățit, așa că a mers din nou la spital.

Medicii au observat că fata avea icter, o boală care duce la îngălbenirea pielii și a ochilor. Boala era atât de gravă încât a trebuit să stea sub observația medicilor.

Inflamația atât de gravă a ficatului e, de obicei, cauzată de consumul băuturilor alcoolice, al medicamentelor sau al unor virusuri.

În cazul tinerei de 16 ani nu era valabilă nici una dintre aceste cauze, însă medicii suspectează că de vină ar fi ceaiul verde, chinezesc, pe care îl comandase de pe internet, în dorința ei de a pierde în greutate, scrie doctorulzilei.ro.

”Am cumpărat două cutii de câte 100 de plicuri de ceai verde de pe internet pentru că vroiam să slăbesc și am băut câte trei căni pe zi, timp de câteva luni. Am slăbit puțin la început, apoi m-am simțit rău și mă dureau articulațiile. Cum majoritatea ingredientelor erau scrie în chineză, habar nu aveam ce conține ceaiul”, le-a povestit tânăra doctorilor.

După două luni de tratament, tânăra s-a însănătoșit, iar ficatul şi-a revenit aproape la normal.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns