Cel mai important ierarh din Banat, PATRIARHUL DANIEL, în atenţia DNA!

Patriarhul Daniel

Direcţia Naţională Anticorupţie a precizat că joi s-a înregistrat un dosar penal ca urmare a două denunţuri având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic de către conducători de instituţii, privind fapte aflate în competenţa de soluţionare a DNA, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse, denunţurile i-ar viza pe procurorul general Tiberiu Niţu, pe fostul vicepremier Gabriel Oprea şi pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Denunțurile vin în contextul în care Gabriel Oprea și Patriarhul Daniel au fost acuzați că fac abuz de polițiștii de la Rutiera, pe care îi solicita pentru deplasări în interes personal.

Dosarul penal a fost înregistrat la 5 noiembrie, ca urmare a unui denunţ, având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoţire în trafic, de către conducătorii de instituţii, potrivit DNA.

În această cauză, se va face mai întâi cercetare „in rem”, cu privire la faptă, urmând să se stabilească dacă vor fi şi persoane puse sub acuzare.

Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, echipaje ale Poliţiei Rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale doar în cazul şefului statului, preşedintelui Senatului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi primului ministrului. Miniştrii pot beneficia de însoţire cu echipaje ale Poliţiei Rutiere doar „în situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă”, conform prevederilor legale.

Reamintim că Patriarhul Daniel – pe numele lui Dan Ilie Ciobotea – este de loc din judeţul Timiş, fiind născut în 22 iulie 1951, în satul Dobreşti, comuna Bara.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *