Cea mai mare hoţie a momentului! Nu va lăsaţi păcăliţi dacă circulaţi cu maşina prin România!

Fie că e vorba de oraş sau drumuri naţionale, europene, cum or fi, există o metodă de furat destul de nouă. Insă se pare că sunt destul de mulţi şoferi binevoitori şi cu suflet bun, care pierd tocmai din acest motiv. Atenţie mare pe Valea Oltului în special, unde am văzut personal un astfel de caz!

CITEŞTE ŞI: Rugă ca-n Banat într-o localitate de lângă Timişoara

Ce se intamplă? Vezi în timp ce mergi câte o masină cu numere străine, chiar şi de Bulgaria. Langă ea, un bărbat (sau femeie) da isteric din mâini şi-ţi face semn să opreşti, că şi cum s-ar fi întâmplat ceva grav, scrie culturalbzi.ro.

Eu am văzut un Audi A4 primul model şi un VW Passat, ambele cu numere de Italia cred, langă care se aflau astfel de indivizi. Aceştia se bazează pe spiritul civic al unor şoferi şi profită de ei pentru a-i fura.

Cum se face? Depinde de situaţie, fie îţi cer curent de la motorul tău, fie îţi cer telefonul că nu mai au baterie, fie îţi spun să îi laşi puţin mai departe. Dacă te trezeşti să le dai curent că să pornească maşină, atât îţi trebuie, că se găsesc 1-2 colaboratori care ţi-o golesc în timp ce tu eşti concentrat sub capotă: din portbagaj, din interior, etc.

Sau mai bine, pleacă cu tot cu maşină.

O altă situaţie este atunci când şoferul este rugat să tracteze maşină, chipurile „in pana”. Maşină tractata se va tampona intenţionat de cea din faţă şi, în timpul discuţiilor legate de asigurare, etc, şoferul bun-samaritean va fi uşurat de toate-cele.

Pe drumuri naţionale, în afară localitatiilor, dacă un şofer opreşte şi ia un astfel de personaj că să-l lase mai departe, se poate trezi chiar şi oprit într-o parcare la marginea drumului şi jefuit sub ameninţarea armei, scrie businessmagazin.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cea mai mare hoţie a momentului! Nu va lăsaţi păcăliţi dacă circulaţi cu maşina prin România!

  1. Am patit prin anii 90, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, de doua ori. Un individ agitat face semn dintr-o masina straina, opresti si vrea sa-ti vanda aur. I-am spus ca oricum nu am bani. Tot in aceeasi perioada in Timisoara, in Iosefin, de doua ori indivizi dubiosi mi-au cerut sa le duc prietenul „grav bolnav” la spital. De fiecare data chiar era un spital in apropiere (Vacarescu, respectiv CFR). In zilele noastre ar trebui sa fie mai greu, majoritatea oamanilor au telefon si pot chema Politia, sau ajutorul solicitat de hoti (service, tractare, etc). Si totusi sunt multi oameni cu suflet bun care se lasa pacaliti.
    Un sfat pentru toti cei care citesc aceste randuri si vad un om agitat pe marginea drumului: daca nu opriti, sunati la 112, daca chiar au nevoie de ajutor il vor primi, daca sunt banditi, vor fi starpiti.

Lasă un răspuns