Cea mai friguroasă dimineață de 21 octombrie din ultimii 60 de ani. Șase stații meteo din România au înregistrat temperaturi record. Cel mai cald a fost în vestul ţării

Cât mai ține frigul? Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Cea mai friguroasă dimineață din ultimii 60 de ani. Șase stații meteo din România au înregistrat temperaturi record. Cel mai cald a fost în vestul ţării

Am avut parte de cea mai friguroasă dimineață de la începutului acestui anotimp și până în prezent. Cel mai răcoare a fost în Transilvania, Maramureș, Moldova și în zonele montane. Temperaturile au scăzut până la -6,5 grade celsius în județul Vâlcea la Obârșia Lotrului.

Frigul a fost resimțit și în depresiunile din estul Transilvaniei, aici mercurul în termometre a coborât până spre -6,4 grade Celsius la Întorsura Buzăului din județul Covasna și -6,3 grade Celsius la Miercurea Ciuc, județul Harghita.

Pentru 6 stații meteo a fost cea mai friguroasă dimineață de 21 octombrie din ultimii 60 de ani, unde fost înregistrate recorduri termice:

Batoș, județul Mureș

Obârșia Lotrului, județul Vâlcea

Orașul Vaslui

Negrești, județul Vaslui

Sfântu Gheorghe-Deltă, județul Tulcea

Stânca Ștefănești, județul Botoșani

Cele mai ridicate valori termice au fost atinse în Dealurile de Vest, la Șiria, în județul Arad, unde temperatura a ajuns la 7 grade Celsius, conform observatornews.ro.

CITEŞTE ŞI: Caz ieșit din comun în Italia: un deținut doarme fără oprire de 4 luni. „Practic, pare o legumă”

De sâmbătă, însă, vremea va intra într-un proces de încălzire, spun meteorologii. În acest weekend vom avea parte de soare, vreme frumoasă şi temperaturi maxime de până la 24 de grade.

Foto: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *