Cea mai bine gospodărită localitate din Timiş

sandra 2

Tot mai multe localităţi timişene sunt pe punctul să termine cu tranşeele de pe străzi şi cu modernizarea. Asfaltul aduce cu el alte standarde, dar şi mai multe responsabilităţi.

Lucrările publice din această categorie, dar şi altele cum sunt amenajările de alei pietonale şi de piste pentru biciclişti, de locuri de joacă ori de parcuri nu sunt suficiente pentru a face o aşezare frumoasă.

De aceea, în eforturile de înfrumuseţare care le succed pe cele de realizare a infrastructurii primăria, ci şi cetăţenii. Ei ar trebui să se implice în zona privată care le aparţine, dar şi în cea publică, din dreptul fiecărei gospodării, pentru că în general autorităţile din mediul rural nu au forţa necesară ca să întreţină spaţiile verzi.

În privinţa aspectului faţadelor, a împrejmuirilor sau a porţilor, primăriei nu-i revine nici o obligaţie Dacă cetăţenii neglijează înfăţişarea de la stradă a proprietăţilor, oricâtă modernizarea ar face primăria în zona publică, localitatea va avea tot un aspect vetust şi neîngrijit.

De multe ori edilii încearcă să stârnească mândria localnicilor prin diverse evidenţieri, pentru a genera o competiţie în direcţia înfrumuseţării spaţiului în care trăiesc concetăţenii lor.

Bunul exemplu a celor mai destoinici gospodari arată o cale de urmat şi de către ceilalţi.

Cu cât cei care vor să aibă un spaţiu la stradă şi un aspect exterior al casei cât mai îngrijit şi mai frumos vor fi mai numeroşi, cu atât acea localitate va reuşi să devină un loc mai atrăgător.

Imaginea prezentată redă o gospodărie fruntaşă din Şandra, fiind surprinsă pe o stradă în care s-au încheiat asfaltarea şi amenajările.

Când toţi locuitorii vor prinde gustul frumosului, atunci localitatea lor va putea concura la un titlu onorant, acela de cea mai bine gospodărită din Timiş, la un concurs de acest gen ce ar trebui iniţiat la nivel judeţean în fiecare an.

O asemenea competiţie ar putea stimula gospodarii să acorde mai multă atenţie perimetrului în care trăiesc.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cea mai bine gospodărită localitate din Timiş

  1. Sandra ar putea concura… concursul ar putea stimula… dar pana cand prind gustul frumosului toti cetatenii o sa mai treaca vreme multa. Prognoza mea: 50 – 100 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *