Ce trebuie să ai în casă de Rusalii. Tradiția spune că te ferește de necazuri

rusalii 1

Rusaliile, sărbătoare cunoscută în popor ca și Pogorârea Sfântului Duh, are loc la 50 de zile după sărbătorile pascale. Credincioșii păstrează în aceste două zile de mare cinstire obiceiuri și tradiții pe care le-au moștenit din vechime, unele dintre ele ferind oamenii și gospodăriile de necazuri și spirite rele.

CITEȘTE ȘI: Români întorși din drum la granița cu Germania. Ce au descoperit nemții când le-au verificat actele de muncă

O veche credință populară ne spune că Rusaliile sunt spirite rele care au stat pe pământ ascunse timp de o lună. Ielele, așa cum se mai numesc Rusaliile, sunt fiicele lui „Rusalim împărat”, acesta fiind o personificare a cetăţii Ierusalim.

Pentru a se feri de necazuri și spirite rele credincioșii duc la Biserică frunze și ramuri de tei pentru a fi sfințite. Ulterior, aceste frunze se pun la uși și la ferestre pentru a feri gospodăria de fulgere, grindină și spirite rele. De asemenea, frunzele puse la icoane feresc oamenii de rele.

O altă tradiție din popor amintește că în zilele de Rusalii, duminică și luni, 7 și 8 iunie, credincioșii trebuie să aibă în gospodării usturoi și frunze de pelin.

Se spune că aceste frunze de pelin se pun în toate băuturile care se consumă în aceste două zile de sărbătoare, în afară de apă, pentru a ține duhurile rele la distanță.

sursa: fanatik.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *