Ce știm despre „Avionul Apocalipsei” american reperat deasupra Europei

Ce știm despre „Avionul Apocalipsei” american reperat deasupra Europei

Un centru aerian de comandă poreclit „Avionul Apocalipsei” a făcut parte din flota care l-a însoțit pe președintele american Joe Biden în timpul vizitei sale diplomatice în Europa de săptămâna aceasta, The Times notând că acesta a aterizat joi pe aeroportul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii din Suffolk după ce a fost reperat deasupra Canalului Mânecii.

Avionul Boeing 747 E4-B, desemnat oficial GRIM99: Nightwatch de Forțele Aeriene ale SUA, poate să rămână în aer timp de mai multe zile și poate rezista unui puls electromagnetic declanșat de o explozie nucleară. Washingtonul a menținut o flotă de astfel de avioane, evaluat fiecare la aproape 200 de milioane de dolari, din zilele Războiului Rece.

Forțele aeriene americane mai au în prezent 4 avioane Nightwatch, rolul acestora fiind de a fi folosite ca baze mobile în cazul izbucnirii unui război nuclear, ele fiind proiectate ca președintele Statelor Unite și oficialii de la Pentagon care îl însoțesc să poată ține legătura cu centrele militare de comandament din întreaga lume, chiar și în cazul unui conflict cu arme nucleare.

CITEȘTE ȘI: Structura anului şcolar 2022-2023: autorităţile discută o propunere extrem de controversată

Cel puțin unul din avioanele masive este pregătit să decoleze 24 de ore din 24. Ele au trei punți, 18 cabine cu paturi supraetajate, 6 băi, o cameră pentru briefinguri, una pentru conferințe, zone de lucru și birouri separate pentru cei mai importanți oficiali.

Avionul cu o capacitate totală de 112 pasageri are în partea superioară un „ray dome” care conține zeci de antene de satelit care pot comunica cu orice vapor, submarin sau avion american din lume.

Deși nu sunt un secret, avioanele Nightwatch sunt foarte rar menționate de forțele armate americane sau oficialii de la Washington și capabilitățile lor nu sunt pe deplin cunoscute. Aplicația Flight Radar a reperat avionul care a însoțit Air Force One (la bordul căruia s-a aflat Biden) zburând deasupra Atlanticului și a Canalului Mânecii înainte ca acesta să aterizeze în Marea Britanie, scrie The Mirror.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns