Ce salarii au șefii firmelor de asigurări. Cine primește 27.000 euro lunar

Ajutoare de stat de zeci de milioane de euro pentru firmele de construcții

Cu toate că firmele de asigurări de pe piața românească generează pierderi de la an la an, directorii companiilor au salarii care pot ajunge la zeci de mii de euro pe lună.

O parte din veniturile salariale obţinute de managerii de top din companiile private de asigurări au fost făcute publice în declaraţiile de avere ale soţilor sau chiar ale amangerilor după preluare unor funcții publice.

Florin Golovatic, Marian Mârzac şi Mariana Diaconescu sunt directorii care au primit, din funcţiile pe care le-au avut la companiile de asigurări Uniqa, Carpatica Asig şi Asirom, venituri salariale lunare în cuantum de circa 27.000 de euro, 11.000 de euro, respectiv 7.000 de euro net,

Potrivit zf.ro, directorii companiilor din asigurări încasează în continuare pachete de remunerare foarte mari, în contextul în care companiile pe care le conduc generează pierderi.

O explicație posibilă pentru acest fapt poate fi menţinerea unor niveluri salariale mari pentru directorii recrutaţi în anii de boom economic din sistemul bancar, dar şi „securizarea” propriei situaţii financiare a directorilor prin deciziile luate în şedinţele con­siliilor de administraţie.

Consiliul Concurenţei a declanşat în urmă cu două zile o investigaţie privind posibila încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către mai multe societăți de asigurare.

Investigaţia are ca obiect un posibil schimb de informaţii sensibile din punct de vedere comercial între concurenţii de pe piaţa serviciilor de asigurare.

realitatea.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ce salarii au șefii firmelor de asigurări. Cine primește 27.000 euro lunar

  1. Frectie! In ENEL mai-marii au 50.000 euroi pe luna – inclusiv sinucigasu’ de la EnelEnergie … asta in timp ce 30-35% din factura e umflata cu taxe de genul – cogenerare, mentenanta, certificate verzi … etc. Apoi ANRE le recunoaste investitia ca fiind Mercedes E Classe al d-nei Directoare Economice … etc, etc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *