Ce probleme de sănătate pot apărea în această perioadă a anului?

Ce probleme de sănătate pot apărea în această perioadă a anului?

Ce probleme de sănătate pot apărea în această perioadă a anului?

Pe parcursul toamnei și al iernii, multe persoane se confruntă cu tulburarea afectivă sezonieră. Aceasta este o tulburare gravă de dispoziție care poate duce la depresie clinică.

Nu există nicio teorie definitivă sau dovadă cu privire la ceea ce cauzează efectiv această problemă, dar experții cred că este legată de modificările hormonale din timpul sezonului de iarnă.

Nu există nicio modalitate cunoscută pentru a preveni dezvoltarea tulburării afective sezoniere, dar dacă iei măsuri din timp pentru a gestiona simptomele (iritabilitate, oboseală, somn în exces, poftă de alimente bogate în carbohidrați), este posibil să le reduci intensitatea și să ai control asupra stării de spirit și a nivelului de energie.

CITEȘTE ȘI: Curăţenia de toamnă, la Lugoj

Și sinuzita este mai frecventă pe vreme rece, pur și simplu pentru că cele mai frecvente cauze ale sinuzitei, adică alergiile, răceala și gripa, sunt des întâlnite în această perioadă a anului.

Toamna poate apăra și lipsa de vitamina D, deoarece nu mai ești expus așa de mult la soare, de aceea este indicat să mănânci mai mult pește, ouă, ciuperci sau, cu acordul medicului, să iei un supliment cu vitamina D.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *