Ce lipsește într-o comună pusă la punct

periam 1

O comună din Timiş își recapătă tot mai mult vocația de centru zonal, ba chiar mai mult decât atât.

Cel puțin la nivel de aspect și confort urban, dacă nu și în materie de facilitățile avute cândva.

Dacă ar fi să facem o apreciere, aceasta ar putea fi că Periamul de astăzi este o comună pusă la punct.

Cu toate acestea, poate că, totuși, îi mai lipsește ceva, căci nimic nu e chiar pe culmea perfecțiunii. Este tocmai ceea ce l-am întrebat pe edilul-șef, Cornel Dumitraș (foto), adică despre ceea ce îi lipsește comunei pe care o administrează.

cornel-dumitrasDupă o scurtă pauză de gândire, a răspuns că ar fi nevoie de un nou corp la școală. I-am replicat că, mai peste tot, aceste instituții sunt în restrângere, din cauza populației de vârsta preșcolară și școlară în descreștere și sortite și mai mult comasării. Primarul periamoșenilor a explicat:

„Avem 750 de copii la școală și grădiniță. E adevărat că vor fi mai puțini elevi în viitor, dar acum avem clase paralele. Numai la a V-a e doar o singură casă. Ar mai fi nevoie de câteva săli, pentru a se evita învățatul în schimburi. Chiar și în contextul general al scăderii natalității, tot ar mai fi nevoie de vreo patru-cinci săli suplimentare, pentru a se amenaja în ele cabinetele care acum lipsesc.

Am întrebat apoi dacă ar fi nevoie și de alte spații în comună. Niște cluburi, am sugerat, pentru petrecerea timpului liber. Destinate copiilor, femeilor sau pensionarilor. Clubul pentru pensionari există, dar momentan nu are un responsabil. Deci lipsește persoana căreia să îi fie înmânată cheia spațiului.

În cazul copiilor, s-ar putea organiza niște cercuri la școală, cum au fost cele de odinioară. Dumitraș și-a amintit că el l-a frecventat pe cel de modelism. Aceasta, însă, depinde de școală, nu de primărie.

În cazul femeilor, edilul a mărturisit că nu a existat până acum o solicitare în acest sens. Posibil, însă, ar fi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns