Ce fel de materiale să alegi pentru dulapurile de bucătărie?

Ce fel de materiale să alegi pentru dulapurile de bucătărie?

Unul dintre cele mai interesante momente atunci când cumperi o casă nouă este să începi să o decorezi, în special zona bucătăriei. Acest spațiu este considerat inima casei, unde îți poți crea mâncărurile preferate și le poți împărți cu familia și prietenii.

În bucătărie, mobilierul este necesar pentru a organiza ustensilele, a delimita zonele și a îmbogăți decorul. Cu toate acestea, este esențial să se selecteze materiale care să fie rezistente la grăsimi și la temperaturi ridicate.

Mobilierul este indispensabil în bucătărie, deoarece este folosit pentru a depozita vesela, pentru a ocupa spații și pentru a decora. Având în vedere acest lucru, există diferite alternative care se potrivesc tuturor bugetelor, calității și gusturilor, iar în acest articol vei descoperi cele mai bune materiale și finisaje pentru mobilierul de bucătărie, astfel încât să se potrivească cu un colțar de bucătărie instalat pentru confort, dar și cu un set de masă și scaune!

Materiale dulapuri bucătărie

Înainte de a-ți prezenta tipurile de materiale pentru mobilierul de bucătărie cu care poți alege să decorezi, există câteva principii cheie de care trebuie să ții cont. Cel mai important dintre toate este să distingi materialul din care este confecționat mobilierul de cel care îl acoperă. Într-adevăr, mulți producători sau furnizori oferă dulapuri bucătărie prin prezentarea finisajului acestora, mai degrabă decât a materialului specific utilizat pentru fabricarea sa.

Durabilitatea, estetica și prețul variază în funcție de aceste considerente. În general, cea mai mare parte a mobilierului disponibil astăzi pe piață este fabricat din unul dintre următoarele trei materiale:

  1. Mobilier din panouri din lemn masiv

Acestea sunt realizate prin stratificarea mai multor straturi de lemn masiv. Acestea sunt ușor de tăiat, sculptat și modelat, astfel încât oferă o mare varietate în ceea ce privește designul. Un alt avantaj este că nu se deformează, nu se crapă și sunt foarte durabile datorită structurii lor compacte. Dezavantajul? Prețul. Este una dintre cele mai scumpe opțiuni pe care le poți alege.

  1. Mobilier din fibre de lemn presate

Cunoscută și sub denumirea de mobilier cu densitate medie. Acesta constă din fibre de lemn sau resturi de lemn care sunt presate într-o unitate compactă. În timpul prelucrării se utilizează adesea ceară și rășină, care sunt sigilate la temperaturi și presiuni ridicate. Rezultatul este o structură ușoară, care este, de asemenea, foarte accesibilă. Dezavantajul? Nu este imună la umiditate, așa că se poate deteriora la contactul regulat cu apa.

  1. Mobilier pe bază de plăci aglomerate

Cunoscută și sub denumirea de mobilier cu densitate redusă. Acestea sunt fabricate prin aplicarea unei presiuni asupra așchiilor de lemn, rumegușului și altor deșeuri similare. Acestea sunt cea mai ușoară opțiune de pe piață, precum și cea mai accesibilă. Au devenit populare pentru că au permis (și încă permit) fixarea înaltă pe șuruburi. Partea proastă? Acestea se pot dilata și se pot deforma odată cu umiditatea, nu suportă sarcini grele și se pot decolora în timp.

Finisaje pentru dulapuri bucătărie

Acum, atunci când oamenii se gândesc la materialele pentru mobilierul de bucătărie, se gândesc adesea la acestea în legătură cu finisajele sau acoperirea lor. Am stabilit deja că acestea nu sunt la fel și că calitatea, durata de viață și experiența generală nu depind doar de materialul cu care este acoperit mobilierul de bucătărie. Iată câteva dintre cele mai bune alternative de finisaje de pe piață în prezent.

  1. Laminat sintetic

Este un material ideal pentru dulapuri bucătărie, pentru a da o notă rustică bucătăriei tale. Acest material se caracterizează prin imitarea lemnului. Unele dintre principalele sale avantaje sunt: varietatea de tonuri pe care le vei găsi pe piață, rezistența la zgârieturi, întreținerea ușoară și durabilitatea.

Mat sau lucios? Această decizie îți aparține, deoarece va depinde de stilul pe care vrei să îl reflecți și de gustul tău personal.

  1. Lăcuit

Acest stil de dulapuri bucătărie este fabricat din plăci MDF, adică din fibre de lemn cu o structură uniformă care permit un finisaj excelent cu lac. Procesul de fabricație constă în aplicarea mai multor straturi de vopsea poliesterică și lac cu finisaj poliuretanic sau acrilic.

Dulapurile lăcuite se remarcă prin durabilitate, rezistență și personalizare. Datorită varietății largi de culori și modele, tu decizi dacă vrei să dai bucătăriei tale un stil clasic, vintage, modern, rustic sau minimalist.

  1. Lemn natural

Îți dorești un spațiu cald și confortabil? Fără îndoială, niște dulapuri bucătărie din lemn natural sunt cea mai bună opțiune. Poți folosi acest material atât pentru o bucătărie modernă, cât și pentru una clasică sau rustică, dar va depinde de tipul de finisaj.

CITEȘTE ȘI: CNAIR a anunțat că reziliază contractele cu Tirrena Scavi. La construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud sunt întârzieri majore

Modelele placate cu lemn simplu sunt ideale pentru o bucătărie cu un stil modern și minimalist. Pe de altă parte, dacă îți dorești un decor rustic sau clasic, îți recomandăm să folosești muluri din lemn. Cel mai bun lucru? Vei avea posibilitatea de a alege între o culoare naturală sau diferite nuanțe.

  1. Aluminiu

Acesta este unul dintre cele mai utilizate metale pentru lucrări de interior și exterior. De fapt, este unul dintre materialele preferate pentru bucătării, deoarece este modelabil, ușor, durabil, igienic și are o rezistență ridicată la oxidare. Dulapurile din aluminiu sunt perfecte pentru un stil industrial, minimalist sau scandinav. Recomandarea noastră este să incluzi câteva plante pentru a aduce o notă de culoare și bucurie în acest spațiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *