Ce cantitate de aur deține România. Rezervele valutare au scăzut la sfârșitul lui februarie

Ce cantitate de aur deține România. Rezervele valutare au scăzut la sfârșitul lui februarie

Ce cantitate de aur deține România. Rezervele valutare au scăzut la sfârșitul lui februarie.

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii februarie 2022, la nivelul de 41,877 miliarde euro, în scădere cu 2,85% faţă de cele 43,106 miliarde euro înregistrate în luna precedentă, a transmis BNR, într-un comunicat preluat de alba24.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În cursul lunii au avut loc intrări de 3,228 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euro-obligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de 2,500 miliarde de euro); alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

CITEȘTE ȘI: Trafic îngreunat pe porțiunea întreruptă a autostrăzii A1 în județul Timiș la Coșava

De asemenea, au avut loc ieşiri de 4,457 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în dolari americani a Ministerului Finanţelor în sumă de aproximativ 2,087 miliarde de dolari americani) şi altele.

Ce cantitate de aur deține România. Nivelul rezervei

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,671 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2022 au fost de 47,548 miliarde de euro, faţă de 48,451 miliarde de euro la 31 ianuarie 2022.

Plăţile scadente în luna martie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 111 milioane euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *