Ce amendă riști dacă nu ai montat anvelopele de iarnă. Vremea rea poate aduce sancțiuni consistente

Amenzi usturătoare pentru șoferii care nu au mașinile echipate de iarnă. Când trebuie schimbate anvelopele

Șoferii care nu au cauciucuri de iarnă în această perioadă în care șosele încep să fie tot mai alunecoase din cauza precipitațiilor solide riscă amenzi importante, conform Codului Rutier 2020.

CITEȘTE ȘI: Accident pe un drum județean din vestul țării. O autoutilitară scăpată de sub control s-a răsturnat

Poliția Română a avertizat deja că a început sezonul anvelopelor de iarnă obligatorii și informează că șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu astfel de pneuri pot primi amenzi usturătoare.

Legea nu prevede o dată de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii, însă acestea trebuie să fie mereu prezente atunci când circulați pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada anului.

În România încă există mulți șoferi care uită sau lasă până în ultimul moment schimbarea anvelopelor, astfel că, există multe situații în care sunt luați prin surprindere de vremea nefavorabilă. De aceea, Poliția recomandă ca acest lucru să fie făcut din timp.

”Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. Dacă circulă fără astfel de anvelope, pe asemenea drumuri, șoferii pot primi amenzi de până la 2.900 de lei.”, anunță Poliția Română.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *