CCD Timiș pregătește un nou curs de formare pentru cadrele didactice

Un curs de multilingvism urmează să fie implementat, începând de anul viitor, de Casa Corpului Didactic Timiș, după ce documentația care însoțește proiectul va primi avizare din partea Ministerului Educației și Cercetării. Cursul se adresează cadrelor didactice care doresc să își formeze competențele necesare pentru a facilita procesul de instruire a elevilor care provin din alte comunități și urmează să fie înscriși în sistemul de învățământ românesc.

CITEȘTE ȘI: Tânăr prins cu permis de conducere fals la graniţă, pe care l-ar fi cumpărat cu 3.000 euro

”Avem în lucru acest curs de multilingvism, pentru că ne obligă realitatea socială a zonei. Mă refer la acei copii care au limba maternă a minorităților. Indiferent de specialitate, de disciplina predată, este necesar să se țină cont de limba maternă a acestora, corelată cu limba de școlarizare. De asemenea, avem mulți copii din familii de origine arabă, care au statut de refugiat pe teritoriul României și care vor deveni elevi în urma susținerii unui curs de inițiere în limba română. Pentru aceștia și pentru familiile lor, o unitate de învățământ din Timișoara – este vorba despre Colegiul Tehnic de Vest – le pune la dispoziție acest curs de inițiere în limba română, al cărui conținut trebuie corelat cu limba lor maternă”, a explicat directoarea Casei Corpului Didactic Timiș, prof. dr. Patricia Elida Pisano.

În prezent, instituția are în derulare mai multe serii de cursuri și programe de formare pentru profesori, în vederea perfecționării competențelor nesesare predării în sistem online, care se desfășoară sub forma unor workshop-uri și ateliere de lucru pe discipline de specialitate, structurate și adaptate din punct de vedere al numărului de ore petrecute în fața calculatorului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns