Caz cutremurător în Timiş! Fată de 14 ani, bolnavă de cancer, purtată prin spitale, în Timişoara, Bucureşti şi Viena, pentru a i se tăia un picior

baiduk

* O fată de 14 ani, bolnavă de cancer, a fost purtată prin spitale, în Timişoara, Bucureşti şi Viena, pentru a i se tăia un picior * În Bucureşti, membrii familiei au dormit în parc, timp de două săptămâni * La Viena au primit ajutor de la un taximetrist austriac, pe care nu-l cunoșteau * Amânată de un medic de la Spitalul Judeţean din Timișoara, fetei i-a fost amputat piciorul de la şold

Povestea tulburătoare a familiei Baiduk, din Variaş, a început în februarie. Tania, pe atunci în vârstă de 13 ani, a alunecat pe gheaţă.

Piciorul i s-a umflat, iar tătăl său i-a pus bandaje cu gheaţă.

Părinţii au observat însă că ceva nu este în regulă, aşa că au fugit la spital, unde fata a rămas internată. Din păcate, s-a constatat că avea cancer.

A început tratamente cu citostatice, şase şedinţe clasice plus alte trei. Medicii au ajuns la concluzia că trebuie să i se amputeze piciorul, pentru a nu se extinde tumoarea.
Familiei Baiduk i-a fost recomandat medicul Jenel Pătraşcu, care le-a promis operaţia, ba chiar au stabilit, verbal, că vor rezolva problema la sfârşitul lui august. „După insistenţe, am reuşit să vorbim cu el pe mobil, asta după ce ne-a tot amânat. Într-un final, la data la care trebuia să se prezinte pentru operaţie, ne-a răspuns la telefon şi ne-a zis Vai, mă mir că m-aţi prins cu semnal, pentru că sunt în concediu.

Ne-am dat seama că nu vom reuşi să rezolvăm nimic cu el, aşa că am fost sfătuiţi să mergem la Bucureşti. Acolo am stat peste două săptămâni, timp în care am dormit în parcuri. N-am rezolvat nimic nici acolo, ne-au plimbat doar dintr-o parte în alta.

Un medic m-a întrebat dacă mai am copii acasă. I-am spus că mai am cinci şi mi-a zis: Bine, atunci să vă aşteptaţi să o pierdeţi pe aceasta.

Nu am vrut să accept aşa ceva, aşa că am plecat spre Variaş”, spune doamna Baiduk. Ea consideră că dacă nu ar fi fost purtată cu vorba de medicul Pătraşcu, fetei nu i s-ar fi extins atât de mult cancerul. Contactat de noi, medicul Jenel Pătraşcu a spus că nu poate oferi pe moment un răspuns, nefiind în Timişoara şi că va reveni ulterior.

Ajutaţi de străini, în Austria

Văzând că pierd timpul prin spitale, membrii familiei Baiduk s-au întors la Timişoara. După ce a primit salariul, doamna Baiduk şi-a luat bilet de autobuz spre Viena. Aveau doar numele unui medic, care i-ar fi putut ajuta pentru amputarea piciorului Taniei.

Fata era într-o situaţie gravă, pentru că tumoarea se extindea. Au plecat la Viena, iar acolo au fost ajutaţi de un taximetrist cu inimă mare, care însă nu vorbea româna. O tânără din România care îşi vindea trupul la Viena s-a oferit să le traducă.

„Omul ăla a făcut tot ce a putut pentru noi, a aflat inclusiv numărul de telefon de la clinică. A sunat să ne programeze, dar am aflat că medicul respectiv era plecat în China.

Ne-a închiriat chiar şi o cameră la hotel, însă nu avea rost să mai stăm, Tania era într-o situaţie critică. Am dormit lângă un stadion în acea noapte, apoi ne-am întors la Timişoara, am mers direct la urgenţă, la Spitalul <>, unde i-a şi fost imediat amputat piciorul”, rememorează doamna Baiduk calvarul prin care au trecut.

Preotul din Variaş, ajutor de nădejde

Familia Baiduk este modestă, iar veniturile sunt mai mult decât insuficiente. Primul care le-a sărit în ajutor, atunci când i-a fost cerut, a fost preotul din Variaş, Cristea Ilie Eftimie, care a reuşit să strângă o sumă impresionantă, 3.000 de lei.

Au mai primit bani de la sora primarului, pentru a ajunge la Timişoara, la schimbatul bandajelor, au împrumutat chiar şi de la primar nişte bani, iar împrumuturile la firmele specializate sunt deja exagerat de multe.

Deşi mama Taniei spune că reprezentanţii şcolii nu s-au implicat în cazul fetei, directoarea şcolii din Variaş, Corina Munteanu, afirmă că a vizitat-o pe fată la spital şi va mai merge la ea. Mai mult, şefa unităţii de învăţământ a reuşit să facă rost de o tabletă, pe care i-a făcut-o cadou Taniei.

Maşinuţa de jucărie folosită de Tania pe post de... cărucior
Maşinuţa de jucărie folosită de Tania pe post de… cărucior

Tania se plimbă cu o maşinuţă pentru… bebeluşi

Tania este într-o situaţie dificilă. La o vârstă problematică, ea a rămas fără un picior, iar unii dintre colegii de şcoală parcă au uitat-o.

Pare că lumea ei s-a năruit. Cu toate acestea, e o fată puternică și n-a renunțat la lupta pentru viaţă. Se simte singură, fără prietenii de la şcoală şi ar dori să aibă un telefon mobil pentru a lua legătura mai uşor cu colegii. De asemenea, Tania ar avea nevoie de un cărucior special pentru a se putea deplasa. Deocamdată, ea foloseşte o maşinuţă de jucărie pentru bebeluşi, acesta fiind singurul mijloc de deplasare pe care îl are.

Tratament de mii de lei pe lună

Pentru a se putea reface, Tania are nevoie de tratament, de un regim alimentar sănătos, dar şi de bani pentru transportul la Timişoara.

Toate acestea se ridică la circa 12.000 de lei pe lună, bani pe care familia Baiduk nu îi are pentru a-i asigura Taniei recuperarea.

Donatii pentru Tania pot fi facute in contul RO84RNCB0551008084390001, deschis la BCR pe numele Baiduk Simona Marioara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “Caz cutremurător în Timiş! Fată de 14 ani, bolnavă de cancer, purtată prin spitale, în Timişoara, Bucureşti şi Viena, pentru a i se tăia un picior

  1. Un nr de telefon al familiei se poate?
    Și cum o cheamă pe mamă?
    Femeia în bluză verde chiar o cunosc ……fosta colega de scoala

  2. Organizatia care aduna dopuri din plastic ar putea sa intervina pt a o ajuta pe domnisoara Baiduk. Ii doresc multa sanatate si credinta in bunul Dumnezeu!

  3. La Patrascu costa….+ ca are nas. Daca simte ca nu esti genul de om care sa dea atunci te rimite la plimbarte. Daca te simte ca ai si vrei…iti spune direct..data/costul/etc…

  4. Lasati-mi va rog un nr de telefon.am patit ceva asemanator in italia si comunitatea de acolo m-a ajutat.sper sa primesc un contact de incredere sa pot face si eu ceva.multumesc 🙂

  5. Familia aceasta este ogata in sentimente o spun pentru ca am avur un coleg de clasa,care a stat si a lucrat cu ceilalti 2 frati mai mari pentru a avea grija de Tania si a o ajuta pe mama sa si tatal sau car enu au venturi spectaculuase.

Lasă un răspuns