Catedrală în flăcări: incendiul pare a fi un act criminal

catedrala 3

Incendiul puternic produs sâmbătă, la catedrala gotică din Nantes, este tratat ca un act criminal de către polițiști, dar cauza exactă va fi stabilită în urma unei anchete. Flăcările au distrus orga veche de 400 de ani și mai multe vitralii.

CITEȘTE ȘI: Accident în vestul țării: o mașină a ajuns cu roțile în sus

Procurorul Pierre Sennes a declarat pentru reporteri că au fost identificate trei focare distincte, iar autorităţile tratează incidentul ca pe un act criminal. El nu a mai oferit şi alte detalii.Mai multe zeci de pompieri au reuşit să controleze incendiul după câteva ore. Coloane de fum se degajă încă din catedrala al cărei interior era mai devreme cuprins de flăcări.

Comandantul local de pompieri, Laurent Ferlay, le-a spus reporterilor că 104 pompieri sunt încă la faţa locului pentru a se asigura că incendiul este complet sub control. El a susţinut că un focar s-a aflat în spatele orgii, care a fost complet distrusă. În afară de orgă şi de spargerea vitraliilor, pagubele nu sunt atât de mari precum s-au temut iniţial pompierii

Nu ne aflăm într-un scenariu similar celui de la (catedrala) Notre Dame de Paris. Acoperişul nu a fost atins„, a mai precizat Ferlay.

Nu este prima dată când această catedrală este afectată de un incendiu. În timpul bombardamentelor aliate din 1944 catedrala a fost parţial distrusă, iar în 1972 şi-a pierdut turla din cauza unui incendiu.

„Am rămas în minte cu incendiul din 1972, dar în acest moment situaţiile nu se compară”, a comentat şi primarul din Nantes, Johanna Rolland. După acel incendiu, catedrala a fost redeschisă pentru slujbe religioase abia în mai 1985, după 13 ani de reparaţii.

Cecile Renaud, care lucrează într-o brutărie aflată peste stradă de catedrală şi care a alertat pompierii sâmbătă dimineaţă, a povestit pentru un post de televiziune că a văzut nişte limbi de foc uriaşe în interiorul clădirii. „Am fost şocată. Este extraordinar de trist”, a spus ea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns