Cât mai avem până la Apocalipsă? Ceasul special arată o cifră îngrijorătoare

Ceasul Apocalipsei, care simbolizează iminenţa unui cataclism planetar, a fost setat, joi, la numai 100 de secunde de miezul nopţii, fiind mai aproape ca niciodată de „Sfârşitul lumii”, metaforic vorbind, informează CNN.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu salariile în 2020. Informații de ultimă oră

Ceasul Apocalipsei a fost creat în 1947, iar miezul nopţii simbolizează Sfârşitul lumii, Consiliul de directori al Buletinului oamenilor de ştiinţă în domeniul nuclear fiind cel care fixează limbile orologiului, în fiecarui an.

„Mai sunt 100 de secunde până la miezul nopţii. Am ajuns să indicăm în secunde cât de aproape este Omenirea de catastrofă, nu ore, nici măcar minute. Ne aflăm în faţa unei adevărate urgenţe: o situaţie inacceptabilă a lucrurilor în lume, care elimină orice marjă de eroare sau o nouă amânare”, a precizat, într-un comunicat, preşedintele Buletinului, Rachel Bronson.

Referitor la factorii care au determinat modificarea orei Ceasului Apocalipsei, Bronson a precizat că, în principal, este vorba despre ameninţarea armelor nucleare şi a schimbărilor climatice.

În 2018, Ceasul Apocalipsei a fost setat la 11:58 p.m., rămânând la fel şi în 2019, luând în calcul ameninţările Coreei de Nord privind arsenalul nuclear, dar şi schimbările climatice.

 

7 Comments
Lacrimioara 29 ianuarie 2020
Ce scrie în Biblie?? Nici fiu lui Dumnezeu nu știe când va veni ceasul acela, știm noi???
yoyo 29 ianuarie 2020
Deja mancam chimicale....bem apa infestata....
Marius 29 ianuarie 2020
Dacă ar veni sfârșitul lumii, nu ar încerca uni oameni sa facă ceva în potriva? Sfârșitul lumii nu o să vină acum. Poate nu va veni nici odată!
Carmen 28 ianuarie 2020
De venit va veni,nimeni nu stie cind va fi ceasul.Întrebarea se pune daca suntem pregatiti?Se tot anunta ca vine........sunteti gata? Voi stiti cind vine hotul sa va sparga casa?care hot anunta ca la noapte va intra la tine in casa?Tot asa este si cu sfirsitul,va veni ca un hot,cind nici macar nu te gindesti.Trebuie doar sa te prgatesti.Ai doar un singur lucru de facut.
gogu 28 ianuarie 2020
apocalipsa vine individual, care mierleste apocalipsa il loveste....am zis