Cât de sigur este să înoţi în piscină în vreme de coronavirus?

Mersul la piscină nu reprezintă un pericol dacă păstrezi distanţa, porţi mască în incinta complexului de piscine şi te dezinfectezi frecvent. Administraţia spa-ului este nevoită să respecte măsurile de rigoare, ca să te poţi relaxa fără a avea stresul că ai putea să iei virusul Sars-Cov-2 din apă.

CITEȘTE ȘI: Guvernul pregătește noi măsuri anti-COVID. Unde vor fi obligatorii măștile și în aer liber. Programul teraselor ar putea fi limitat

Răzvan Olaru este inginer în tratarea apei explică ce trebuie să ştii când mergi la o piscină publică, dar şi ce trebuie să faci dacă deţii acasă o piscină.

Virusul nu supravieţuieşte în apă, dacă apa piscinei este tratată şi filtrată corespunzator. În momentul de faţă, legislaţia în vigoare impune un anumit nivel de clor în apă, 0,5 mg/l minim care este suficient pentru a distruge virusul Covid-19“, a explicat acesta.

„Există riscul ca mulţi administratori de piscine sau persoane private să supra clorineze apa din piscină ceea ce nu recomandăm pentru că putem crea alte probleme cum ar fi iritaţii ale ochilor, ale pielii. Riscul este la spaţiile comune, cum ar fi la vestiare, la recepţie, pe holuri, acolo trebuie avut grijă şi distanţarea socială să se menţină, purtarea măştii, spalatul pe mâini“, a mai declarat Olaru.

sursa: mediafax.ro

0 Comments

No Comment.