Câştigul salarial mediu net a fost de 2.688 lei

bani 9

În luna septembrie, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.482 de lei, cu 0,7 la sută mai mare decât în august. Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.688 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 19 lei (+0,7 la sută).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracţia petrolului şi a gazelor naturale (6.465 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.567 lei).

Comparativ cu luna septembrie a anului anterior, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,1 la sută.

Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut a fost de 107,7 la sută, iar față de luna august, de 100,2 la sută.

Cele mai semnificative creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracţia petrolului şi a gazelor naturale (+21,1 la sută), în fabricarea produselor de cocserie şi din prelucrarea ţiţeiului, a calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, în alte activităţi de editare, auxiliare intermedierilor financiare, de asigurare şi fonduri de pensii (între 5 şi 10 la sută), în fabricarea produselor textile, a celor din cauciuc şi mase plastice, în cercetare-dezvoltare, tăbăcirea şi finisarea pieilor, activităţi de producţie media, precum și de spectacole, culturale şi recreative (între 2,5 la sută şi 4,5 la sută).

Cele mai semnificative scăderi ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea altor mijloace de transport (-5 la sută), în telecomunicaţii (-4,2 la sută), în silvicultură şi exploatare forestieră, industria metalurgică, transporturi pe apă, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice, extracţia minereurilor metalifere, depozitare şi activităţi auxiliare pentru transport (între -2 şi -4 la sută), respectiv în repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi a echipamentelor, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, producţia şi furnizarea de energie (între -1 şi -2 la sută).

În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net, faţă de luna precedentă, în învăţământ (+3,3 la sută), în sănătate şi asistenţă socială (+0,2 la sută), respectiv în administraţie publică (+0,1 la sută).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *