Câştigătorii Festivalului Lada cu Zestre 2018

Lada cu Zestre 2018

Peste 1500 de artiști au participat anul acesta la Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre”: cele şapte evenimente au totalizat 42 de ore de spectacol folcloric și au mobilizat 63 de localități din județul Timiș, ce și-au trimis cei mai talentați reprezentanți în competiție pentru obținerea marelui premiu.

Anul acesta, festivalul a avut o singură etapă de jurizare în cele şapte localități gazdă și a fost structurat în două categorii, Laureați și Zestrea Timișului, și pentru prima dată din istoria festivalului s-au acordat premii în bani.

Juriul a avut o misiune foarte grea, competiția fiind foarte strânsă, atât la categoria LAUREAȚI, cât și la categoria ZESTREA TIMIȘULUI. Juriul a fost format din: maestrul Gelu Stan, dr. Daniela Băcilă, prof. Remus Vălungan – secțiunea muzicală, maestrul Toma Frențescu, maestrul Peri Vasile (Arad), maestrul Marius Ursu (categoria: Laureați) și maestrul Nicolae Stănescu (categoria: Zestrea Timișului) – secțiunea coregrafie, Tania Țunaș, dr. Adela Popa și Alina Mafa – secțiunea: Recitatori dialectali, teatru, dr. Maria Hadiji și dr. Marius Bacriu – secțiunea Expoziții, colecționari și chef Nicolaie Tomescu și prof. Mărioara Pisat – secțiunea Gastronomie tradițională.

Marele Premiu al ediției 2018 a Festivalului Lada cu Zestre a fost cucerit de comuna Ghiroda, cu un total de 102 puncte.

Clasamentul la categoria Laureați:
Premiul I – comuna GIROC – 87 PUNCTE
Premiul II – orașul DETA – 27 PUNCTE
Premiul III – comuna DUDEȘTII NOI – 19 PUNCTE

Clasamentul la categoria Zestrea Timișului:
Premiul I – SÂNNICOLAU MARE – 31 PUNCTE
Premiul II – GĂTAIA ȘI BUZIAȘ – 21 PUNCTE
Premiul III – VOITEG ȘI FĂGET – 19 PUNCTE

Clasamentul integral al acestei ediții este disponibil pe adresa web a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș www.ccajt.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns