Castelul Huniade a intrat în expertiză

Aflat din anul 2006 într-o permanentă renovare, Castelul Huniade, poate cea mai valoroasă clădire istorică din Timișoara, are încă porție închise pentru vizitatori.

Comisia constituită, încă de la sfârșitul anului trecut, pentru a recepționa ultimele lucrări efectuate – cele de consolidare a aripii de nord-vest – nu a reușit să ajungă la nici o concluzie exactă, astfel că a decis solicitarea efectuării unei expertize. Aceasta a fost scoasă la licitație și, cu toate că într-o primă fază se părea că nimeni nu dorește să se apuce de o asemenea lucrare dificilă, a fost stabilită firma care va face expertiza.

Joi, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Roxana Iliescu, împreună cu arhitectul-șef al județului, Loredana Pălălău, s-au întâlnit, la Muzeul Banatului, cu directorul Claudiu Ilaș și cu Mihai Misca, șeful echipei care a câștigat licitația pentru expertiză.

Lucrarea trebuie realizată în termen de 80 de zile de la semnarea contractului, termenul curgând de la 16 august. „Mă aștept ca această echipă să realizeze importanța proiectului și să depună eforturi susținute în vederea realizării în termen cât mai scurt a acestei expertize, cu maximă seriozitate și responsabilitate. Castelul Huniade trebuie redat timișenilor!”, a spus Roxana Iliescu după întâlnire.

La începutul lunii noiembrie am putea afla, în sfârșit, ce s-a lucrat (și ce nu) atâta amar de vreme la Castelul Huniade și dacă banii au fost cheltuiți cu folos. Abia după aceea se va putea trece la reabilitarea propriu-zisă a castelului printr-un nou proiect, eventual cu fonduri europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Castelul Huniade a intrat în expertiză

  1. au fost cumva conditii ,de castigarea licitatiei si anumite icompatibilitati privind colaborarea anterioara a unor membrii a comisiei ,cu principalii constructori ce au beneficiat de fondurile alocate ?acum ar trebui sa recurgeti la serviciile „Serviciilor” in aflarea adevarului ,binenteles daca sunteti interesati !!!

Lasă un răspuns