Casa Ronald McDonald din Timișoara, 15 ani de la înființare

Casa Ronald McDonald din Timișoara, 15 ani de la înființare

Casa Ronald McDonald din Timișoara, 15 ani de la înființare.

Casa Ronald McDonald din Timișoara sărbătorește 15 ani de când și-a deschis ușile și este a doua Casă pentru familiile ai căror copii au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”.

Bine faci, bine găsești

„Dincolo de prezența fizică a Casei, sunt 15 ani în care am cunoscut părinți care au trecut prin momente dificile și le-am ascultat povești de viață din care am înțeles ce înseamnă normalitatea unei familii după aflarea diagnosticului celui mic.

casa ronald mcdonald 1

Sunt ani pe care îi numărăm în fapte Bune realizate zi de zi pentru a schimba lumea copiilor bolnavi și a familiilor acestora. Sunt ani în care am făcut echipă cu oameni de Bine pentru ca micii pacienți să reușească să lupte cu boala atunci când sunt nevoiți să-și petreacă copilăria pe un pat de spital sub tratamente dificile și dureroase.

În toți acești ani Casa a fost acasă pentru 5.629 familii. În total ne-au trecut pragul 10.670 de persoane. De la deschidere până în prezent a oferit 45.000 nopți de cazare și zile de liniște pentru părinții copiilor bolnavi”, afirmă Daniela Cătăneț, manager Casa Ronald McDonald Timișoara.

Centrul de suport pentru situații de urgență/criză „Ronald McDonald Timișoara”

Pe lângă sprijinul fizic, părinții copiilor bolnavi au nevoie de sprijin psihologic pentru a înțelege și diminua temerile, astfel reușesc să fie supereroi pentru copiii lor, oferindu-le iubire și încrederea că vor învinge împreună boala și vor pleca acasă sănătoși.

CITEȘTE ȘI: Vânzarea imobilelor vechi este scutită de TVA, cu câteva condiții

„În acest sens, în 2022 am obținut acreditarea ca furnizor de servicii sociale și licența de funcționare provizorie pentru Centrul de suport pentru situații de urgență/criză „Ronald McDonald Timișoara.” Centrul oferă servicii de suport, precum: consiliere socială, psihologică, consiliere spirituală pentru adulți, sunt realizate  activități de grup și sunt asigurate servicii de cazare  temporară părinților pe durata spitalizării copiilor.

casa ronald mcdonald

Anul acesta, am obținut licențierea definitivă, iar serviciile de consiliere oferite prin intermediul specialiștilor Centrului au fost extinse și către părinții copiilor spitalizați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara și au fost demarate o serie de colaborări  și în comunitatea locală cu scopul de a veni în sprijinul părinților ai căror copii urmează tratamente îndelungate”, mai declară Daniela Cătăneț.

casa ronald mcdonald 3

Donația ta le aduce copiilor părinții aproape pe toată perioada internării:

  • donează lunar 30 de lei și oferă o masă caldă unei familii
  • trimite SMS lunar cu 2 euro, la 8845, cu textul FAMILIE
  • adoptă o cameră pentru părinții copiilor spitalizați
  • redirecționează cei 20 la sută din impozitul pe venit sau profit aferent anului 2022.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *