Casă nouă pentru două secții ale Facultății de Litere, Istorie şi Teologie din Timișoara, de Ziua Mondială a Educației

sediu 1

Începând de astăzi, studenții de la secțiile de Teologie și Istorie ale Facultății de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest Timișoara vor învăța într-un spațiu nou, recent renovat, situat la kilometrul 0 al municipiului. Este vorba despre un corp de clădire de pe strada Oituz nr. 5, care a adăpostit, pe vremuri, garnizoana militară.

Investiția a fost posibilă prin efortul financiar comun al universității timișorene și al Ministerului Educației și Cercetării, suma alocată fiind de aproximativ opt milioane de lei. Spațiul, care se întinde pe trei niveluri,  cuprinde patru amfiteatre, șase săli pentru seminarii, trei săli multifuncționale, o bibliotecă, precum și cabinete pentru cadrele didactice.

”Astăzi, în cadrul Universității de Vest din Timișoara, arătăm că avem limbă, istorie și religie, într-un spațiu nou, dat spre educație, spre viitor. Sperăm ca, după trecerea pandemiei, să avem undeva la 600 de persoane ca și capacitate de școlarizare”, a precizat rectorul UVT, Marilen Pirtea. La evenimentul de inaugurare a noului sediu au participat, alături de rectorul UVT, Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, și conf.univ.dr. Loredana Pungă, decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

”Pentru studenții teologi, aceasta va fi a doua Catedrală a orașului. Aici vor auzi, li se va împărtăși din tainele bucuriei lui Dumnezeu, din Sfintele Scripturi după rânduiala de 2.000 de ani de creștinism. I-ați făcut loc lui Hristos aici, în centrul orașului. Până acum, Teologia își desfășura activitatea într-un internat, într-un loc destul de neadecvat pentru studii universitare. De aceea vă mulțumim că astăzi, nu nouă, ci studenților ne-ați făcut cinstea și onoarea de a ne primi într-o asemenea clădire și i-ați dat cinste și onoare lui Hristos”, a rostit, cu modestie și recunoștință, Mitropolitul Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns