Casa ”miracol”. A rămas intactă înconjurată de un râu de lavă care a carbonizat totul: ”Am început să plângem ca nebunii”

casa 10

O casă din La Palma, Insulele Canare a supraviețuit râului de lavă care a curs pe versanții vulcanului. Locuința a scăpat neatinsă în timp ce totul în jurul ei este carbonizat. Pe internet spaniolii au numit-o „casa miracolul”, scrie BBC. Proprietari sunt doi danezi pensionari,Inge și Rainer Cocq, care nu se aflau pe insulă.

CITEȘTE ȘI: Temperaturile cresc brusc în acest weekend. Director ANM: Vorbim de valori peste maxima unei zile de vară

Cuplul a mărturisit că este „ușurat că încă stă în picioare”. „Am început cu toții să plângem ca nebunii când le-am spus proprietarilor că iubita lor casă a rămas intactă”, a povestit Ada Monnikendam, o olandeză care construiește case pe insulă.

Vila este situată în El Paraíso, unde mai mult de jumătate din case au fost distruse, inclusiv școala. Danezii au ales La Palma în special datorită liniștii și a peisajului său vulcanic. ”Este trist să știi că locuința este singură acolo, fără ca cineva să poată avea grijă de ea” a mai povestit constructorul Ada Monnikendam.”Proprietarii mi-au spus: „Deși nu putem merge acum, suntem ușurați că încă stă în picioare. Ne vom bucura de ea peste ceva timp … sau o vom lăsa celor trei copii ai noștri.” a mai povestit femeia.

Lava a încetinit semnificativ joi pe insulă. Spaniolii se temeau că roca topită ar putea continua să se reverse și să provoace și mai multe distrugeri potrivit Associated Press. Oficialii locali se temeau că lava ar putea declanșa o reacție chimică care duce la explozii și eliberarea de gaze toxice dacă ajunge în mare. Râul uriaș de lavă de 600 de metri lățime a încetinit la o viteză de patru metri pe oră după ce a ajuns miercuri pe o zonă de câmpie, au transmis oficialii. Luni, la o zi după erupție, se deplasa la 700 de metri pe oră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *