”Casa mamelor” își va dubla capacitatea cu ajutorul oamenilor generoși

Fundatia pentru Copii ”Ronald McDonald” organizează un eveniment de strângere de fonduri cu scopul de a demara extinderea și renovarea ”Casei mamelor” din Timișoara, a cărei capacitate se va dubla, de la 16 la 32 de camere pentru familii (totodată, se intenționează construirea unei unități similare la Iași).

Acțiunea va avea loc marți, 20 noiembrie, de la ora 10,30 la Casa ”Ronald McDonald” din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” și de la ora 13 la McDonlad’s în Piața Victoriei nr.1.

”Poveștile familiilor pe care le ajutăm sunt foarte emoționante și până acum suntem singurii care pot ajuta în acest fel. Copiii și familiile lor au nevoie de noi în fiecare zi și, anual, organizăm acest eveniment de strângere de fonduri”, a spus Amalia Năstase, președinte al Fundației pentru copii ”Ronald McDonald”.

Familia este principala sursă de putere și susținere a copilului în suferință.

Atunci când familia rămâne împreună, impactul bolii și al spitalizării este diminuat.

Casa ”Ronald McDonald” Timișoara – cunoscută ca și ”Casa mamelor”, din incinta Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu”, oferă sprijin familiilor care au copiii în tratament la spital și vin din afara localității.

Pe durata internării copiilor, părinții nu plătesc cazarea.

Până în prezent, peste 7.000 de părinți și copii au trecut pragul acestei case.

Durata medie de cazare pentru o familie este de 13 zile.

Casa are 16 camere și o serie de spații și facilități pentru uz comun, care sporesc confortul oaspeților: bucătărie complet echipată și mobilată, sală de mese, spațiu multimedia, spațiu de joacă pentru copii, spălătorie.

Fundația pentru Copii ”Ronald McDonald”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” a inaugurat pe 5 august 2008 Casa ”Ronald McDonald” din orașul de pe Bega.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Badragan Gianina 19 martie 2019
Buna ziua! Sunt mama unui băiețel de 19 ani din Suceava, diagnosticat cu Limfom Hodking stadiul 3.Cred că vineri vom ajunge pt.internare la doamna doctor Arghirescu Smaranda.Va rog să-mi spuneți dacă aș putea să mă cazez la dv.Va mulțumesc!