Casa de Cultură a Studenților din Timișoara e tot fără casă

casa studentilor 2

De câțiva ani, soarta Casei de Cultură a Studenților din Timișoara nu mai interesează pe nimeni.

Ministerul Tineretului și Sportului, cel care ar trebui să tuteleze bunul mers al lucrurilor în această privință, și-a cam luat mâna de pe aceste instituții, iar clădirea unde cei peste 2.000 de studenți își desfășoară activitățile aparține Episcopiei romano-catolice.

Un timp, ministerul de restort a plătit proprietarului clădirii banii de chirie, după care s-a făcut că uită. Studenții și conducerea instituției s-au bucurat însă de înțelegerea Episcopiei romano-catolice, care a a știut prin ce situație trec tinerii  și nu i-a evacuat.

Între timp, primarul Nicolae Robu le-a promis studenților că le va rezolva situația și le va oferi unul dintre spațiile unde a funcționat cinematografele Timișoarei, revenite în patrimoniul administrației locale.

Chiar la începutul anului, primarul Nicolae Robu ne-a declarat: ” Municipalitatea nu a ales cinematograful care va fi atribuit studenţilor. Din păcate, întocmirea proceselor verbale de predare-primire durează foarte mult, ceea ce a întârziat şi nominalizarea clădirii care va găzdui această activitate. Noi am fost mereu alături de studenţi şi am încercat să-i ajutăm prin intermediul proiectelor. Sperăm că în luna martie să vă spunem care dintre fostele cinematografe timişorene va deveni sediu pentru casa studenţilor”.

Au trecut mai bine de patru luni, iar conducerea Casei de Cultură a Studenților Timișoara nu a primit nici un spațiu, în timp ce alte instituții au intrat în posesia unor spații bune.

Întrebat despre situația instituției pe care o conduce, Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenților,  ne-a precizat că edilul-șef i-a promis că va aborda problema după ce se va întoarce din concediu.

Cât privește Episcopia romano-catolică,  el se va adresa din nou prelaților, pentru a i se aproba prelungire  a șederii în acest imobil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *