Cartierul Cetate – O lume în oglindă

Cartierul Cetate - O lume în oglindă

Muzeul Național al Banatului și Universitatea Politehnica Timișoara organizează marţi, la ora 19, vernisajul expozițiilor „Patrimoniul sub reflectoare Timișoara: Cartierul Cetate – O lume în oglindă”.

Evenimentul va avea loc în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, în mai multe spaţii din cartierul Cetate, dar și în format hibrid, fiind transmis LIVE și prin platformele Zoom, Facebook și YouTube. Anul 2022 pune sub reflector literatura și poezia care celebrează Timișoara, dublată de ilustrarea alegoriei simțului olfactiv prin valorificarea mitului urban de oraș al trandafirilor.

Selecția de texte literare culese de prof.univ.dr. Smaranda Vultur și de asist.univ.dr. Roxana Rogobete, amintirile din istoria orală timișoreană valorificate de Grupul de Istorie Orală și Antropologie Culturală sunt îmbinate cu poeziile originale, create pentru Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara, de către cunoscutul poet timișorean Robert Șerban.

Cartierul Cetate - O lume în oglindă

În cadrul evenimentului vor fi lansate expoziția de la Bastionul Theresia, expoziția stradală cu cele 18 spaţii emblematice din cartierul Cetate, dar și aplicațiile web, mobile și de realitate augmentată, prin care timișorenii și nu numai pot descoperi atât povestea clădirilor și monumentelor din urbea de pe Bega, cu date și informații de patrimoniu cultural și istoric mapate geografic, fotografii și filme, cu recunoașterea clădirilor prin realitate augmentată (cu informații și poze vechi suprapuse), fragmente de poezii și literatură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns