Carburanţii s-ar putea scumpi. Se anunţă o nouă taxă

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi-a exprimat susţinerea faţă de ideea ministrului german de finanţe Wolfgang Schauble de a taxa carburantul în Europa pentru a finanţa primirea de refugiaţi, scrie sâmbătă Der Spiegel, preluat de AFP.

„O taxă pe carburant, la nivel naţional sau european, ar putea fi o sursă de finanţare posibilă, în special dacă ţinem cont de faptul că preţul petrolului a ajuns la un minim istoric”, a declarat comisarul european leton pentru săptămânalul german, potrivit Agerpres.

„Sunt de acord cu dl Shauble, avem nevoie de idei inovatoare în Europa pentru a face faţă crizei refugiaţilor”, a adăugat Dombrovskis.

Ministrul german de finanţe a propus în urmă cu două săptămâni ideea unei taxe europene pe fiecare litru de carburant consumat în UE, apreciind că acest lucru ar asigura „mijloacele pentru un răspuns european la chestiunea refugiaţilor”, care ajung cu sutele de mii în Europa, şi în special în Germania.

Propunerea, care ar avea drept obiectiv potrivit iniţiatorului „să facă să se mişte lucrurile pe scena europeană”, a suscitat vii critici în Germania, inclusiv în rândurile partidului conservator al lui Schauble, CDU, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.