Caravana lui Moş Crăciun a poposit la Bencecu de Jos

Caravana lui Moş Crăciun a poposit la Bencecu de Jos

Caravana lui Moş Crăciun a poposit la Bencecu de Jos. În fiecare an, în preajma praznicului Nașterii Domnului, în parohia Bencecu de Jos, din cadrul Protopopiatului Timișoara II, are loc o acțiune caritabilă de amploare care se desfășoară cu ajutorul unor oameni cu suflet mare din Timișoara și cu implicarea directă a părintelui paroh Vasile Mînea.

„<<Caravana lui Moș Crăciun” așa cum este denumit mijlocul de transport care aduce în fiecare an aceste daruri, a poposit de curând în localitățile Bencecu de Jos și Bencecu de Sus, precum și în alte localități învecinate, pentru a face o bucurie și a aduce un zâmbet pe fețele copiilor și ale oamenilor cu posibilități materiale reduse.

Au fost împărțite pachete consistente cu alimente: zahăr, ulei, făină, paste făinoase, conserve, dulciuri unui număr aproximativ de optzeci de familii din cele două localități, având o valoare de 12.500 de lei.

Știind că, după cum spun Pildele lui Solomon, <<cel ce are milă de sărman împrumută Domnului și El îi va răsplăti fapta lui cea bună>>, părintele Vasile a mulțumit binefăcătorilor, rugând pe Dumnezeu să le răsplătească jertfa.

Parohia Bencecu de Jos, cu filiala Bencecu de Sus din cadrul Protopopiatului Timișoara II se situează la aproximativ 25 km nord-est de municipiul Timișoara, cea mai importantă arteră, drumul național DN691 Timișoara – Lipova, trece la 5 km est de sat. Biserica cu hramul <<Sfântul Nicolae>> din Bencecu de Jos s-a zidit în anul 1899, iar biserica din Bencecu de Sus a fost terminată în anul 2008 și a fost târnosită de către Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Părintele paroh Vasile Mînea, care a preluat parohia în anul 2011, s-a remarcat printr-o activitate deosebită. Din punct de vederea administrativ a renovat cele două biserici, cele două case parohiale și a întreținut cimitirele parohiale în mod exemplar.

CITEȘTE ȘI: Este perioada faptelor bune. Polițiștii timișeni au fost ajutoarele lui Moș Crăciun (Foto)

Din punct de vedere social-filantropic parohia s-a îngrijit de persoanele nevoiașe din comunitate, construind și o casă pentru o familie cu mai mulți copii, dar fără posibilități materiale. Chiar acum parohia renovează acoperișul unei case care a fost afectată de un incendiu”, a transmis părintele Cristian Păiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns