Carantină de noapte la final de săptămână în Timișoara și în alte patru localități

carantina 14

Carantina de noapte va fi instituită la final de săptămână în municipiul Timișoara și în alte patru localități, odată cu evoluția ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit intrarea pe anexa 1, cu măsuri restrictive de circulaţie şi reducerea programului magazinelor pe durata întregii săptămâni pentru localităţile Dudeștii Noi, Dumbrava, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Pădureni, unde rata de infectare este mai mare de 7,5 la mia de locuitori.

Magazinele se închid zilnic la ora 18:00, iar circulația pe timpul nopții este interzisă cu anumite excepții. Persoanele vaccinate pot circula în intervalul 20:00-5:00 doar în anumite situații. Restaurantele, barurile, cafenelele sunt închise atât în interior cât și în exterior, sunt interzise nunțile și botezurile dar și evenimentele în aer liber.

CITEȘTE ȘI: DSP Timiș intenționează să redeschidă centre de vaccinare în județ

De asemenea, Timișoara, alături de Giroc, Otelec, Parța și Șag au fost trecute  pe anexa 2, care prevede restricţii de circulaţie noaptea, între orele 20:00 și 5:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În plus, magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația pe timp de noapte este permisă doar persoanelor vaccinate pe bază de certificat verde.

În plus, de mâine, pe tot parcursul săptămânii, se închid restaurantele și localurile în interior, sălile de sport, cinematografele sau piscinele, sunt interzise nunțile și botezurile, nu mai sunt permise concertele și festivalurile, nici măcar cele în aer liber.

Terasele restaurantelor sau cafenelelor pot rămâne deschise la 50% din capacitate, dacă funcționează în aer liber.

Certificatul verde va fi necesar pentru mai multe tipuri de activităţi în localităţile Biled, Brestovăț, Giera, Jamu Mare, Margina, Gătaia, Recaș, Racovița, Șandra și V.V.Delamarina care au fost trecute pe anexa 3, conform deciziei de astăzi a CJSU.

 

radiotimisoara

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *