Caniculă și furtuni în weekend

Caniculă și furtuni în weekend

Caniculă și furtuni în weekend

Sfârșitul acestei săptămâni va aduce o încălzire a vremii, iar temperatura va urca până la 34 – 37 de grade în sudul țării. În jumătatea nordică a țării, vor fi intervale cu risc de averse torențiale și furtuni, scrie meteoradar.ro.

Vineri, 28 iulie, vremea va fi frumoasă și predominant însorită în cea mai mare parte a țării. La prânz, temperatura va fi cuprinsă între 23 și 30 de grade, valori apropiate de cele normale pentru acestă perioadă din an.

După o dimineața cu minime de 12 – 18 grade, ziua de sâmbătă, 29 iulie, va aduce maxime de 26 – 29 de grade în nord, centru și pe litoral, 30 – 32 în vest și nord-est, și până la 31 – 35 de grade în Muntenia și Oltenia.

Câteva înnorări și averse vor fi posibile mai întâi în zonele de munte, iar local, după-amiaza și seara, vor fi șanse de furtuni în Maramureș, nordul Crișanei și, pe alocuri, în nordul Transilvaniei și al Moldovei.

CITEȘTE ȘI: Lista taxelor care se vor majora. Viaţa oamenilor se scumpeşte după creşterea TVA

Duminică, 30 iulie, canicula se întoarce în sudul Munteniei și al Olteniei, unde temperatura va urca din nou până la 35 – 37 de grade, în timp ce în celelalte regiuni ale țării se vor înregistra între 28 și 34 de grade.

După-amiaza și seara, va fi risc ridicat de furtuni în nordul, vestul, centrul și nord-estul țării, iar pe spații restrânse și în celelalte regiuni.

Local, furtunile vor fi însoțite de vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor atinge, local, 20 – 30 l/mp, iar izolat, îndeosebi în nord-vest și în zonele de munte, până la 40 – 50 l/mp.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *