Canicula a trimis zeci de timişeni la urgențe

urgente

Temperaturile ridicate din aceste zile au făcut zeci de victime. Medicii timișoreni au avut de-a face cu tot felul de cazuri: de la stări de lipotimie (leșinuri) și până la probleme grave de sănătate: accident vascular cerebral, infarct miocardic, disecții de aortă.

”Numărul de prezentări în urgență a fost cu douăzeci de procente mai mare față de o zi de vară cu temperaturi normale.

Am avut peste 230 de pacienți în 24 de ore, iar media anuală este de 200 de cazuri zilnic, respectiv 180 în perioada estivală când o mare parte dintre studenți, elevi, angajați și pensionari sunt plecați din oraș”, spune Mihai Grecu, medic-șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit acestuia, problemele apar la persoanele nediagnosticate cu afecțiuni cronice, deoarece majoritatea bolnavilor respectă tratamentul și indicațiile medicale. ”A crescut numărul pacienților cu patologie cardiacă și neurologică care, din cauza căldurii extreme, s-au decompensat. Marți, au fost patru internări pe Terapie Intensivă”, a precizat Mihai Grecu.

În județul Timiș, ambulanțele au fost solicitate, luni, pentru patru persoane căzute în stradă, marți pentru 12, iar miercuri, pentru șapte.

Și în județul Caraș-Severin, canicula a cauzat probleme de sănătate, câteva persoane cu stări lipotimice fiind ridicate din stradă atât în Reșița, cât și în Oravița, potrivit Direcției de Sănătate Publică, care a deschis 16 puncte de prim-ajutor.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în Banat valorile termice vor marca, începând de joi, o scădere, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei: medii ale maximelor diurne de 28 de grade Celsius şi ale minimelor nocturne de 12 grade. O nouă încălzire se estimează săptămâna viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns