Candidatură-bombă la şefia Medicinei timişorene! Proiect de 100 de milioane de euro, fonduri europene

Un celebru medic timişorean şi-a anunţat candidatura la funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. Este vorba despre prof. dr. Virgil Păunescu, coordonatorul centrului Oncogen.

Principalul obiectiv din programul managerial îl constituie atragerea de fonduri europene, respectiv suma de 100 de milioane de euro, necesară pentru punerea în practică a principalelor obiective ale universităţii.

Acestea ar trebui să urmărească trei obiective: activitate didactică, activitate medicală şi activitate ştiinţifică, toate acestea fiind posibile doar prin investiţii majore, cu fonduri mult mai mari decât cele din prezent. Cele 100 de milioane de euro sunt tot atâtea motive pentru care Păunescu speră să devină rector.

„Universitatea nu are aceste sume, iar singura sursă care ne rămâne este finanţarea din fonduri europene. La Oncogen am reuşit, cu doar două discipline şi cu o mână de oameni, să atragem 25 de milioane de euro. Gândiţi-vă cât de multe am realiza dacă am avea la dispoziţie un departament de atragere a fondurilor europene, un departament profesionist, care să ne asiste în depunerea de proiecte pe multiplele axe care se vor deschide.

Este un moment prielnic, deoarece Bucureştiul, care este principalul nostru competitor, nu mai este eligibil pentru aceste fonduri europene, întrucât a depăşit nivelul de trai mediu în Uniunea Europeană. 75 la sută din aceşti bani ar trebui repartizaţi către sectorul clinic, pentru dotarea cu aparatură de specialitate, învăţământ de calitate şi asistenţă medicală, iar 25 la sută, către sectorul paraclinic, unde să fie folosiţi pentru dezvoltarea antreprenorială şi sprijinirea sectorului clinic, precum şi pentru creşterea salariilor personalului implicat în aceste proiecte”, este mesajul transmis de Virgil Păunescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

9 thoughts on “Candidatură-bombă la şefia Medicinei timişorene! Proiect de 100 de milioane de euro, fonduri europene

 1. Si ceva de si din dosarul lui de la DNA Bucuresti nu prezinta domn profesor. Hai sa zicem ca se alege rector (prorectori vor fi ionac si iman), pai daca il trimite dna in judecata si e condamnat ce o sa faca UMF-ul atunci? Iar alegeri. Oricum foarte amuzant cum arunca cu sutele de milioane de euro Paunescu in umf-isti. Ca doar nu il doare gura! Interesanta asemanarea de abordare a lui paunescu cu cea a protejatului sau de la conducerea spitalului judetean, si acolo patrascu arunca cu milioanele pe care nu le are decat ipotetic in viitorul spitalului.

  1. Invidie mare, pericol mare. Paunescu e un om extraordinar. A atras deja 30 de milioane de Euro din fonduri UE… A facut foarte multe. A facut un ditamai institut pt cercetarea cancerului, are experienta, are viziune si cred ca sunteti toti speriati de el.

 2. Un medic, pentru a ajuge celebru, trebuie sa trateze oameni, pacienti. Draga Renasterea, va rog sa ne spuneti un singur pacient tratat de celebrul medic timisorean Virgil Paunescu, care fie vorba intre noi, numai timisorean nu e. Sau va rog sa ne spuneti un singur student care a asistat la cursurile marelui profesor. Un pacalici fara nici o valoare, cocotat in ierarhia universitara cu de-a sila, doar pe criterii politice. Ar trebui sa intrebati prin UMF, cam ce a facut celebrul medic, in facultate, de cind s-a angajat ca asistent preparator si cite ore a tinut inainte de a deveni profesor universitar. Povestea e lunga si urita ! Ar trebui sa scormoniti putin !

  1. Pai doar a tratat si a vindecat o gramada de copii bolnavi de cancer… si a facut primele transplante medulare din tara… si a construit un institut de cercetari in cancer…. si a atras doar vreo 30 de milioane de Euro in bani europeni! Atat!
   E cineva mai competent in Timisoara? Mai bun de rector??
   Ar trebui sa-ti fie rusine sa murdaresti asa un om extraordinar!

 3. Mă întrebam de ceva vreme când vor începe contracandidații mei să mă înjure. Nu a trebuit să aștept mult.

  Pentru cei care au cu adevărat nelămuriri, vă dau un minim de informații.

  Sunt profesor de Imunologie (adică în Preclinic) și lucrez în cercetarea medicală, ca atare nu am contact direct cu pacientul.
  Dar am contribute în mod substanțial la dezvoltarea de terapii și tehnologii medicale în zona terapiilor celulare și în tratamentul cancerului (împreună cu doamna prof. dr. Margit Șerban). Multe dintre acestea au fost în premieră națională.
  Am să le reamintesc în curând pentru cei interesați cu adevărat.

  Iar poziția de rector NU se poate exercita între două operații. Necesită prezența rectorului în permanență la birou.

  P.S. Stimate domnule prof. dr. Octavian Crețu, sper că nu sunteți dumneavoastră în spatele acestor mizerii.

 4. Bai student, vezi ca te-a contrazis si te-a facut de mincinos tocmai prietenul tau paunescu. Nu a operat pe nimeni si nu a facut nici un transplant. Poate tie ti-a facut transplant la cap. Cea mai mult te injuri tu bai paunescule. Parca aveai teoria ca cine nuna lucrat in spital efectiv si s-a jucat pe funcii publice e un cretin. Apropo, tu nu te-ai plimbat pe la ministerul sanatatii si.pe la administratia prezidentiala cand basescu taia salariile si inchidea spitale? Si totusi cand ne povestesti de mizerile pe care le-ai facut, din dosarul redeschis de la DNA-structura centrala, ca vad ca eviti subiectul?

Lasă un răspuns