Candidat prins la titularizare în timp ce încerca să copieze. Vezi programul complet al sesiunii de examene

titularizare 3

La nivel național, peste 31.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul de titularizare. Peste 4.600 dintre aceştia sunt absolvenţi din promoţia curentă, iar proba scrisă a avut loc ieri, în 87 de centre. Sunt disponibile 4.502 posturi didactice vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

În județul Timiș examenul s-a desfășurat în trei centre de examinare, respectiv la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, la Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” și la Școala gimnazială nr.30. Examenul scris s-a desfășurat pe parcursul a patru ore. Candidații s-au prezentat în sălile de examinare între orele 8 și 9, iar subiectele au fost distribuite la ora 10.

În Timiș s-au înscriși 977 de cadre didactice, fiind prezente 829. Există 3.214 posturi, dintre care doar 184 sunt titularizabile. Netitularizabile sunt 3.030, dintre care 811 norme întregi, iar restul de 2.219 de posturi reprezintă fracțiuni de normă.

Un candidat a fost prins în timpul examenul de titularizare cu mobilul asupra sa și a fost eliminat.
Cele mai multe catedre libere în Timiș sunt pentru profesori de educație fizică, educatori și învățători.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional. Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare și pe site-ul ministerului. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 17 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21, respectiv 18 iulie, până la ora 15.
Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior în data de 24 iulie. ”Pentru angajarea pe o perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului”, precizează MEN.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În 26 iulie va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obţinut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *