Când țara se învârte în jurul lui Cioloș

Ciolos

De la o vreme, românii simt că pământul țării pe care îl calcă le scapă de sub picioare ori că acesta a început să se învârtă în jurul lui Dacian Cioloș.

De ce o fi devenit atât de important acest funcționar european, devenit prim-ministrul celei de-a doua țări din coada UE, de altfel un om la locul lui, cât se poate de normal, de cu bun-simț și fără exaltări, încât fără el nici politica nu poate merge mai departe? Există o singură explicație: unii au idei… și puține, și fixe.

Printre cei ce se încadrează perfect aici este și președintele nostru, Klaus Iohannis, cel care l-a îndemnat pe premier să-și declare simpatia politică, ba chiar l-a împins să intre în PNL și să candideze, pentru că noul guvern, după alegeri, va fi unul politic. Dar el, premierul… nu și nu. Prin urmare, dacă a zis că nu candidează, de ce ar face-o? Mai mult de atât, și Alina Gorghiu se tot întrece în a declara, ba că Cioloș nu are ce căuta pe listele liberale, ba că va face cu acesta o colaborare, după alegeri, căci un premier, nu-i așa, nu-i necesar să fie membru de partid… ca să fie susținut de PNL.

De când a rămas cu tot partidul pe cap, Alinuța pare că simte o povară așa de mare că abia așteaptă să treacă și confruntarea electorală, ca să-l predea… lui Cioloș. Îl vede însă cineva pe cumsecadele nostru prim-ministru cel mai liberal dintre liberali? Să nu mai vorbim, însă, de șușoteala pedelistă din interiorul fuziunii care este tot mai vizibilă. Foștii democrat-liberali fierb și de aceea fac strategie: lasă-i pe vechii liberali să deconteze eșecul din alegeri și apoi…

Demisia lui Vasile Blaga din jumătatea de funcție pe care o deținea, pe motive de DNA, se grăbește să ne spună sondajul partidului lui Nicușor Dan, a tras în jos PNL cu zece procente, dar și că formațiunea condusă de acesta va face exact atâtea procente câte au pierdut liberalii, dintr-un condei. De ce n-ar face acest ong devenit peste noapte partid, care (își) spune că salvează România? De cine?

Dacă ar fi să ne luăm după câte se afirmă, atunci, după alegerile parlamentare, nu ar urma să se schimbe mare lucru. Vom avea guvern politic, dar se va continua în stilul tehnocraților. Dacian Cioloș va fi din nou prim-ministru și, dacă va fi, ceilalți tehnocrați vor rămâne pe tușă? Apropo, ce au făcut bun ăștia de când guvernează? Aș zice că debirocratizarea, care încă nu se vede, dar va avea efecte în viitor, și încurajarea înființării de joburi. Cam atât. După cum arată sondajele, românii vor ca țara lor să fie guvernată de PSD. Dacă da, de ce Cioloș nu este îndemnat să meargă la acest partid? Nu de alta, chiar și numai pentru faptul că oferta social-democrată este… doar de premieri penali. Sau Dragnea, sau Ponta…

Dacă va continua Cioloș cu tehnocrații lui deveniți membri de partid, s-ar putea ca talk-show-urile din fiecare seară să devină extrem de plicticoase, iar mașinațiunile politice, cu care ne-am obișnuit, să nu ne mai consume timpul. Ce mai e politica fără un jucător, ca Băsescu, ori fără un ins specialist în glumițe, ca Ponta? Unde-i sarea și piperul? Ori ardeiul iute?

Pământul țării a început să se învârtă în jurul unui singur personaj politic, iată, și pare a nu fi bine. Se fac și se desfac lucruri, se trag sfori, iar, de aceea, inclusiv unele episoade DNA nu par străine de aceste mașinațiuni. Dacă-i așa, te apucă amețeala și uiți cu cine ai plecat în gând ca să votezi…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Când țara se învârte în jurul lui Cioloș

  1. nea samanta de scandal.daca nu va convine d.ciolos,invitati-l pe ponta MINCIUNA sa preia guvernarea.el P.M.(ponta minciuna) abia asteapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *