Când se vorbește despre Timișoara la posturile TV naționale?

palmieri

Timișoara este al treilea oraș ca populație din România, capitala Banatului, cel mai dezvoltat centru urban din vestul țării, candidată la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, orașul premierelor, orașul florilor, deținătoarea celui mai amplu patrimoniu de clădiri istorice din România, locul de unde a pornit Revoluția, cel mai bun oraș pentru afaceri, iar lista cu atribute care ne onorează ar putea continua.

Cu toate acestea, vizibilitatea orașului de pe Bega pe plan național nu este una chiar de invidiat, pentru că locuitorii de prin alte părți ale țării aud de Timișoara nu atunci când aici se întâmplă lucruri bune ci, mai ales, când apar știri care conțin cel puțin o fărâmă de senzațional sau de scandal.

Dacă ne-am reaminti ocaziile în care ne-am bucurat de atenția jurnalelor naționale de știri, acestea nu ar fi dintre cele mai de laudă.

Palmierii şi metroul

Dacă punem la socoteală ultimii câțiva ani, am putea face o enumerare fără pretenții de exhaustivitate a informațiilor sosite din Timișoara către posturile TV sau site-urile de știri naționale.

Într-o ordine cronologică aproximativă, prima ar fi decorarea bulevardului Brătianu cu palmieri și manifestările de „bucurie” organizate la vremea respectivă, precum și paza acestora de către polițiștii locali.

Urmează proiectul de coborâre a căii ferate care urma să taie în două orașul în subteran, adică mult mai cunoscutul metrou din Timișoara, care a făcut înconjurul țării.

Clanurile imobiliare

O altă știre de senzație a fost cea a evacuării unei secții a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” de către reprezentantul unuia dintre clanurile imobiliare, în același context încadrându-se și informațiile despre acapararea vilelor ultracentrale de către anumite persoane specializate în astfel de achiziții.

Au atras, de asemenea, atenția publicului național și discuțiile în contradictoriu dintre primarul Timișoarei și viceprimarul care nu este din același partid, „meciurile” televizate făcând deliciul amatorilor de asemenea picanterii.

Factura primarului

Acum câteva zile, tot pe un post național, a fost prezentată (probabil nu în premieră, pentru că povestea este destul de veche) problema facturii de peste 3.000 de euro, pe care primăria a achitat-o pentru utilizarea telefonului de către edilul-șef pe când se afla în străinătate.

Mai trist este că primarul nici n-a prea fost lăsat să explice, deși se afla în direct la emisiune.

Busturile furate

Cea mai nouă întâmplare din Timișoara, despre care a aflat ieri toată țara, este cea cu furtul celor trei busturi de patrimoniu în plină stradă, din zone centrale, postul TV destul de cârcotaș menționând că poliția locală ar păzi palmierii și pasajul Michelangelo în loc să patruleze prin oraș.

Puse cap la cap, aceste informații aduc orașului de pe Bega notorietate și vizibilitate, dar nu conferă o imagine pozitivă.

Până la urmă, ce ar crede un ieșean, de exemplu, despre Timișoara, urmărind, în timp, aceste informații?

Întrebarea ar trebui să și-o pună mai cu seamă cei care stau în fruntea orașului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns