Când începe școala? Anunțul făcut de ministrul Educației

clasa 2

Sute de mii de elevi, părinţi şi profesori vor să ştie când va reîncepe şcoala în România. Cele mai noi detalii despre acest subiect fierbinte vin chiar de la ministrul Educaţiei.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: „Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare”

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a oferit detalii despre un subiect extrem de fierbinte pentru sute de mii de elevi, părinţi şi profesori: reînceperea şcolii. Ministrul spune că, din păcate, nu poate avansa o dată exactă, însă planul este ca elevii să se întoarcă la şcoală în momentul încheierii stării de urgenţă, conform capital.ro

„Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin seama de situația îmbolnăvirii cetățenilor cu coronavirus. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol.

Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Când vor da elevii Bacul şi evaluarea naţională?

Monica Anisie oferă detalii şi despre planurile privind evaluarea naţională şi bacalaureatul din acest an. Cel mai probabil, ele vor fi susţinute în luna iulie, spune ministrul.

„Preconizăm pentru luna iulie atât examenul de evaluare națională, cât și examenul de bacalaureat. Nu vorbim de o amânare, ci vorbim de un calendar care să nu afecteze în niciun fel situația elevilor care sunt puși în fața unor examene naționale. Materia pentru examenul de bacalaureat și pentru evaluarea națională este cea realizată până la finalul semestrului I.

În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a explicat Monica Anisie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Când începe școala? Anunțul făcut de ministrul Educației

  1. DOAMNA MINISTRU! NU VORBE VREM, ci FAPTE. Nu poate, sau daca, sau parca… Astea sunt frectii la picior de lemn. ACUM ar trebui sa se stie CE VA FI SI CUM VA FI DUPA!!!!!! Daca as fi ministru as propune: 1. MATERIA PT TOATE EXAMENELE SA FIE EXCLUSIV DIN PRIMUL SEMESTRU! 2. Examenele sa se dea NUMAI IN SCRIS!!! 3. ANUL SCOLAR SA SE INCHEIE LA 30 IUNIE. 4. BANCHETELE SA SE INTERZICA PRIN LEGE!!

  2. Se manifesta in aceasta perioada o mare , uriasa disperare , atit in rindul ,, cadrelor ,, didactice si inclusiv a elevilor pentru faptul că deși doresc cu ardoare sa reînceapă cursurile , nu o pot face din cauza acestei pandemii , pentru ca se simt jenate ca desi stau acasa , ridică intreg salariul , am uitat de lecțiile online , aceeași disperare se manifesta si in rîndul angajaților de la inspectoratul școlar , vor cu tot dinadinsul să se reîntoarcă la ,, munca ,, si nu pot , sînt foarte supărați din acest motiv .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *