Campus de vară pentru copii, într-o localitate timișeană

Campus de vară pentru copii, într-o localitate timișeană

Campus de vară pentru copii, într-o localitate timișeană

Până în 31 iulie, Primăria Comunei Dudeștii Vechi împreună cu Parohia Romano-Catolică Dudeștii Vechi și Asociația Culturală Jaku Ronkov organizează campusul de vară ,,𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯-𝐝𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐬𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢”.

Acest proiect este cofinanțat de către Consiliul Județean Timiș.

”Ne bucurăm că această acțiune are o continuitate de 𝟏𝟓 𝐚𝐧𝐢 în Dudeștii Vechi și încă din prima zi, campusul s-a anunțat unul de succes, peste 170 de copii și adolescenți răspunzând prezent, sub atenta supervizare și îndrumare a parohului nostru Sebastian Mirciov, a referentului nostru cultural Pavel Velciov și a altor inimoși colegi din primărie, școală și comunitate.

CITEȘTE ȘI: Bărbați prinși de polițiștii locali după ce au sustras un capac de canal, de pe Calea Dorobanților

Vor fi organizate următoarele activități: curiozități din lumea plantelor și animalelor, ateliere de creație, desen, actiuni ecologice, filme educative; jocuri distractive, excursie cu bicicletele, cântece diverse și religioase, teatru, liturghie pentru tineri și copii.

Se anunță zile din ce in ce mai interesante, copiii sunt implicați și dornici de astfel de activități. Ne așteptăm să fim cu toții în jurul lor, cu mic cu mare, în special în ziua de miercuri de la orele 19.00 când le-am pregătit o surpriză și mai mare, pentru că vom face proiecție de filme în aer liber pe un ecran mare, în parcul central.

Activitățile se vor desfășura zilnic timp de 2 ore cu începere de la ora 10 până la ora 12 pregătire pentru animatori.

Cu începere de la ora 17.00, în Biserica Romano-Catolică Dudeștii Vechi, pregătirea educativă va fi condusă de preot Paroh Mirciov Sebastian.

De la ora 17.30 -19.30 jocuri distractive, ateliere de creație, pentru copii și tineri.
Locurile de desfășurare a activităților: Biserica Romano-Catolică Dudeștii Vechi, Căminul Cultural, Parcul Copiilor, Parcul Central al comunei.

Această acțiune educativ-distractivă pentru tineri și copii este organizată acum, în perioada vacanței de vară. Ea se desfășoară pe o perioadă de 7 zile în care copii au posibilitatea de a se juca, cânta, participa la sf. Liturghie, organizată special pentru ei, viziona filme precum și cercuri de creație și discuții în grup.

Tot evenimentul este coordonat de 𝟓 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫𝐢 ajutați de un grup de 𝟐𝟎 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢.

Prin acțiunile ce se vor desfășura tinerii și copiii vor învăța să se comporte frumos, vor lega prietenii, vor învăța să se respecte pe ei înșiși și pe prietenii lor, să respecte natura care ne înconjoară, să fie un exemplu pentru ceilalți, și nu în ultimul rând, să fie credincioși, transmit reprezentanții Primăriei Dudeștii Vechi.

Foto: captură video/Facebook/Primăria Dudeștii Vechi


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *