Campionatul Naţional de Viteză în Coastă >> CS Krepelka Motorsport, patru podiumuri la Râşnov!

Alexandru Krepelka Adrian Maduta

Debut cu dreptul pentru piloţii de la CS Krepelka Motorsport în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă.

În weekend, la ieşirea din Râşnov spre Poiana Braşov, pe un traseu măsurând 3,75 kilometri, Alexandru Krepelka a obţinut cei mai buni timpi atât în antrenamentele cronometrate, cât şi în cele două manşe de concurs, clasându-se pe prima poziţie la clasa N1, la mai mult de trei secunde în faţa ocupantului poziţiei secunde.

Alexandru Krepelka 1Sportivul timişorean a acumulat, astfel, 30 de puncte în ierarhia generală, 25 pentru succesul de duminică şi cinci în urma prestaţiei din antrenamentele cronometrate, care au avut loc sâmbătă.

El s-a aflat la volanul unei Honda Civic cu care anul trecut a prins podiumul în clasamentul general la „Coastă”.

Şi colegul său Adrian Măduţă, unul dintre piloţii de perspectivă din noul val, a început în forţă sezonul automobilistic 2018. În ciuda unor probleme la maşina de concurs, un Peugeot 306, acesta s-a clasat pe locul al doilea atât la clasa H3, cât şi la Diesel.

Un alt sportiv de la clubul timişorean Krepelka Motorsport care a urcat pe podium la Râşnov este Ionuţ Moisii, al doilea la grupa debutanţilor, la volanul unui Citroen Saxo. De asemenea, el a ratat la „mustaţă” o clasare între primii trei piloţi la N1, clasă câştigată de Alexandru Krepelka.

Alin Cristea (Citroen Saxo) a încheiat al cincilea la H1, iar Dragoş Savloschi (BMW 330CD, clasa H4), Alexandru Nastasia (BMW 330, clasa H4) şi Andrei Teodorescu (Renault Clio, clasa A2) au înregistrat abandonuri tehnice.

Alexandru Krepelka Coasta„În ansamblu s-au îndeplinit dorinţele noastre. La mine a mers totul perfect, nu se putea mai bine de atât. Adrian Măduţă, deşi a avut mici probleme la maşină, s-a descurcat şi el. Dodo Moisii a mers foarte bine, ţinând cont de faptul că nu a avut la dispoziţie un material de concurs de top. El face treabă bună cu investiţii mici. Alin Cristea a scos la rândul său un timp foarte bun, a progresat foarte mult de anul trecut”, ne-a declarat Alexandru Krepelka.

La prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă s-a înregistrat o prezenţă-record, la start aflându-se 110 aşi ai volanului din mai multe oraşe ale ţării.

Au fost prezenţi şi actuali ori foşti piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri, precum Simone Tempestini, Constantin Aur, Dan Gîrtofan, Valentin Porcişteanu, Alexandru Piţigoi şi Mihai Leu. Primul dintre aceştia, campion mondial WRC Junior, a stabilit timpul de referinţă, fiind ajutat la Râşnov şi de „herghelia” de cai-putere ai unui monopost Radical SR4. Tempestini este lider şi în CNR.

Evenimentul automobilistic de la Râşnov s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Următoarea etapă va avea loc în zilele de 19 şi 20 mai la Teliu, tot în judeţul Braşov. Calendarul la „Coastă” mai cuprinde competiţiile de la Poiana Braşov (9-10 iunie), Reşiţa (30 iunie – 1 iulie), Sinaia (21-22 iulie), Rânca (1-2 septembrie), Câmpulung Muscel (22-23 septembrie) şi, din nou, Poiana Braşov (13-14 octombrie).

Adrian Maduta


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Campionatul Naţional de Viteză în Coastă >> CS Krepelka Motorsport, patru podiumuri la Râşnov!

  1. Felicitări echipei Krepelka Motorsport pentru rezultatele excelente obținute la cel mai înalt nivel! Succes in continuare!

  2. Un important rezultat, mai ales dacă ținem cont de nivelul ridicat al competiției și al concurenței! Bafta si asfalt uscat in continuare!

Lasă un răspuns