Campionatul European de Powerlifting >> Timişorenii au contribuit la bronzul pe echipe

La Campionatul European de Powerlifting, competiţie care s-a desfăşurat în Spania, la Malaga, titratul sportiv timişorean Sorin Cazacu a intrat în ultima zi de concurs şi a fost aproape de o medalie de bronz.

Încadrat tot la categoria 120 de kilograme, el a încheiat al cincilea la proba de genuflexiuni (370 kg), aceeaşi clasare reuşind-o şi la împins din culcat (282,5 kg), unde a avut o încercare nereuşită la 290 de kilograme ce l-ar fi propulsat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere. La îndreptări a terminat al optulea (255 kg), iar la total a fost pe şase (907,5 kg). România a obţinut locul al treilea în ierarhia pe echipe la juniori mari, aici participând 17 delegaţii naţionale.

„Este o performanţă incredibilă pentru ţara noastră, la care CS Caza Powerlifting a contribuit cu doi sportivi, George Moise, la 66 de kilograme, şi Alexandru Cazacu, la 105 kilograme. Ca bilanţ, clubul meu a reuşit să aducă o medalie de bronz, trei locuri patru şi patru locuri cinci la juniori. Delegaţia României a fost compusă din nouă sportivi – cinci juniori şi patru seniori. Mulţumesc Primăriei Timişoara, Consiliului Judeţean Timiş, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş, celor de la Smartfit şi Vitabolic, lui Cosmin Şorban, Eugen Cacherda şi Dragoş Ţarălungă, colegilor mei, Federaţiei Române de Powerlifting şi tuturor celor care au fost alături de mine şi de echipa mea”, ne-a declarat, astăzi, Sorin Cazacu.

Dintre seniorii români prezenţi la europeanul de la Malaga, Andrei Irimie (categ. 83 kg, Zamolxis Alba Iulia) a luat bronzul la împins din culcat cu 260 de kilograme, având şi o încercare nereuşită la 266 de kilograme cu care ar fi stabilit un record mondial, Ovidiu Pănăzan (categ. 93 kg, CS Unirea Alba Iulia) a obţinut la rândul său o medalie de bronz, la împins din culcat, cu 240 de kilograme, iar Florin Lupaş (categ. +120 kg, Lupaş Power Bihor) s-a clasat al cincilea la împins din culcat cu 300 de kilograme.

Pentru powerlifterii români urmează Campionatul European rezervat categoriei de vârstă masters, programat între 12 şi 15 iulie, la Plzen, în Cehia, unde vor participa Sorin Cazacu, Ovidiu Pănăzan, Daniel Bălăiţă şi Lucica Olah.

Sursa foto: European Powerlifting Federation


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns