Campania ”40 de Zile pentru Viață”, la start

Campania ”40 de Zile pentru Viață” promovează cultura vieții și se desfășoară simultan, începând de mâine și până în 14 aprilie, în Timișoara și în alte 500 de orașe din 25 de țări (Statele Unite, Canada, Camerun, Argentina, Australia, Bolivia, Chile, Columbia, Congo, Croația, Ecuador, Egipt, Guatemala, Kenya, Mexic, Noua Zeelandă, Nigeria, Paraguay, Peru, România, Spania, Uganda, Marea Britanie, Zambia).

”Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești. Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a <>.

Dorim să fim o voce a copiilor nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avorturile în Timișoara și în România. Oficial, 15.256 de vieți au fost salvate din 2007 la nivel mondial, în urma campaniei”, a precizat Gheorghe Alecsei din partea organizatorilor.

În România acțiunea se desfășoară în orasele Timișoara, Cluj-Napoca și Năsăud. În Timișoara, acțiunea se va derula în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu” (Maternitatea Odobescu), între orele 7-19, timp în care între trei și șapte voluntari, reprezentanți ai societății civile, vor fi prezenți cu pancarte în mână, într-o manifestare tăcută, cu un mesaj pro-viață. ”Având în vedere că România se află încă pe primele locuri la numărul de avorturi, iar Timișul este pe locul II cu puțin peste 4.000 avorturi pe an, din care 251 la adolescente între 15-19 ani (conform datelor Ministerului Sănătății furnizate de Institutul Național de Statistică, 2015), dorim să atragem atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Scopul esențial al campaniei nu este de a manifesta împotriva cuiva, ci pentru a susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Dorința noastră este de a determina fiecare român să prețuiască viața copiilor nenăscuți, să îi considere ca fiind persoane valoroase și de a pune capăt avorturilor. Țările cu cea mai mare rată de avort din lume sunt (Institutul Allan Guttmacher, 2009): Vietnam 83,3 avorturi la 1.000 femei, România 78 la mie, Cuba 77 la mie”, a completat Gheorghe Alecsei.

Campania ”40 de Zile pentru Viață” de la Timișoara este una civică, inițiată doar în nume personal de creștini de diferite confesiuni din Timișoara, nu în numele unei biserici sau al unei organizații sau instituții, însă beneficiază de binecuvântarea IPS Ioan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, ca reprezentant al Bisericii Ortodoxe, și de susținerea Bisericilor creștine de diferite confesiuni din Timișoara: Biserica Romano-Catolică – Mons. József-Csaba PÁL, Biserica Greco-Catolică – Pr. Ioan Chișărău, Biserica Reformată – Părinte Protopop Fazekas Csaba, Biserica Baptistă – Pastor Samuel Tuțac, Biserica Penticostală – Pastor Nelu Filip, Bisericile non-denominaționale – Pastor Cusman Cionca, Biserica Evanghelică – Pastor Adrian Stan, Biserica Creștină după Evanghelie – Pastor Gabi Răducan. De asemenea, campania se bucură de sustinerea dr. Bogdan Cioată – medic ginecolog, dr. Ileana Radu – medic pediatru, conf.dr. Lavinia Tec – avocat, Cristina Olariu – director Radio Vocea Evangheliei.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Campania ”40 de Zile pentru Viață”, la start

  1. Buna ziua. Excelenta initiativa! Eu sunt în colaborare cu un artist francez cunoscut sa vrem sa producem un cântec (si video) care promoveaza si sustine viata intra-uterina. Pe lânga varianta franceza vom face si una româna, engleza, daca se poate si maghiara si germana. Pentru asta cautam oameni sa traduca-adapteze textul, si copii care sa interpreteze. Vom apela si la o platforma sa finantam proiectul. Orice sugestie sau ajutor va fi bine-venit. Deocamdata e in faza de proiect, dar tinând legatura putem colabora. Pentru informatie, artistul francez e Yohan Salvat. Gasiti pe net paguna lui sa vedeti ce nivel are. Pe fb îi gasiti profilul, iar la prietenii lui gasiti numele meu (Marius Toma) -sunt multi cu numele asta pe fb, dar la prietenii lui sunt doar eu, sa nu va adresati altuia 😉

Lasă un răspuns