„Cămine în Mișcare”: teatru şi muzică clasică într-un oraș timișean

camine 1

Oraşul timișean Făget a fost gazda primei manifestări artistice din cadrul proiectului „Cămine în Mișcare” / „Moving Fireplaces”, evenimentul făcând parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de asociaţiile „Timișoara Capitală Culturală Europeană” și „Prin Banat”.

Petrila Quartet și trupa de teatru Auăleu au încântat publicul făgeţean: primii au transformat Muzeul de Istorie și Etnografie din localitate într-o inedită sală de concert, oferind asistenţei un concert de muzică clasică dedicat Centenarului Marii Uniri.

premii renasterea septembrie

Seara a continuat în Parcul Regele Mihai I, cu piesa de teatru „Huooo!!!”, o tragicomedie socială, politică și umană, prezentată de Auăleu, care a atras atenția, dar și zâmbetele tuturor celor aflați la fața locului. „Super piesa! Am râs cu lacrimi, iar povestea a reflectat realitatea”, a ţinut să remarce una dintre spectatoare.

Între cele două momente artistice, echipa proiectului aflată la fața locului a continuat să culeagă istoriile oamenilor care li s-au alăturat și au invitat lumea să participe la construcția unei instalații de artă comunitară, care a fost expusă ulterior în parc.

„Le mulțumim făgețenilor pentru că au fost alături de noi la acest pre-eveniment al proiectului <<Cămine în Mișcare>>. De asemenea, mulțumim Primăriei și Consiliului Local al orașului Făget, pentru spijinul acordat în organizarea acestui pre-eveniment.

Pe parcursul acestui proiect vor urma alte manifestări culturale în zonele extra-urbane ale Banatului, unde sperăm ca publicul să fie cât mai numeros”, a subliniat Alexandra Palconi, președinte al Asociației „Prin Banat”. Programul „Cămine în Mișcare” continuă, în data de 8 septembrie, la Margina, cu un alt spectacol de teatru al celor de la Auăleu, „Ferma”, prezentat în premieră în această zonă a Banatului, precum și cu ateliere creative și instalații de artă comunitară.

Evenimentul principal pe anul 2018 al proiectului „Cămine în Mișcare” va avea loc între 28 și 30 septembrie, în satele timişene Margina și Zorani, iar programul complet al acestuia va fi disponibil foarte curând pe site (www.camineinmiscare.ro) și pe pagina de Facebook (www.facebook.com/movingfireplaces). „Cămine în Mișcare” / „Moving Fireplaces” este un proiect al Asociației „Timișoara Capitală Culturală Europeană”, produs de Asociația „Prin Banat”, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și derulat sub egida Anului European al Patrimoniului 2018.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *