Cămine culturale din Timiș, reabilitate cu fonduri europene

Cămine culturale din Timiș, reabilitate cu fonduri europene.

Locuitorii din localitatea Pietroasa aparținătoare comunei cu același nume, dar și cei din satul Fărășești vor avea în decurs de câteva luni căminele culturale complet reabilitate.

CITEȘTE ȘI: Accident tragic în Banat – Două persoane au murit în urma unui impact nimicitor. Unul dintre şoferi este din Timişoara

Investițiile sunt în derulare și cuprind extinderea clădirii din Pietroasa, unde vor fi construite grupurile sanitare și camera centralei termice.

Clădirea necesita îmbunătățiri pentru a putea găzdui activități artistice, culturale și tot felul de evenimente particulare de care vor beneficia locuitorii comunei. Lucrarea este finanțată prin Agenția pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Valoarea proiectelor pentru ambele cămine culturale se ridică la aproximativ 500.000 de euro, din care cofinanțarea este de circa 100 000 de euro.

Tot prin intermediul acestui proiect au fost achiziționate instrumente muzicale pentru formația de dansuri populare a Căminului Cultural, care a participat la nenumărate spectacole și evenimente culturale în întreaga țară, fiind recunoscută pentru talentul membrilor săi, dar și pentru portul popular autentic, costumele datând de peste 100 de ani.

”Consider că sunt investiții foarte importante pentru cele două localități. După ce investițiile vor fi terminate, oamenii vor avea unde să-și desfășoare evenimentele private, dar și viața culturală și artistică din comună va avea mult de câștigat. Conform proiectului, vor fi realizate mai multe dotări, printre care și încălzire centrală și grupuri sanitare decente”, a precizat Virgil Ciocea, primarul comunei Pietroasa.

Tot în localitatea unde se află sediul primăriei sunt în plină derulare și lucrările de extindere și introducere a rețelei de canalizare.

 

redesteptarea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns