Calendarul simulărilor din acest an școlar

Conform calendarului stabilit prin ordin al ministrului de resort, în acest an școlar elevii vor susține simulările pentru evaluarea națională și bacalaureat în luna martie.

Astfel, simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 23-25 martie, după cum urmează: pe 23 martie la limba și literatura română, pe 24 martie, la matematică, iar pe 25 martie, la limba și literatura maternă. Pe data de 3 aprilie se vor comunica rezultatele.

În ceea ce privește simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, probele sunt programate astfel: pe 23 martie – probă scrisă la limba și literatura română, pe 24 martie – proba obligatorie a profilului, pe 25 martie – probă scrisă la limba și literatura maternă, iar pe 26 – proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele urmează să fie cunoscute pe data de 3 aprilie. Notele obținute nu se trec în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului.

De asemenea, fiecare inspectorat școlar poate organiza, în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național.

Simularea din luna mai poate fi organizată și pentru elevii claselor a XI-a. Subiectele acestor simulări se elaborează pentru fiecare disciplină de către un grup de lucru constituit la nivelul fiecărui inspectorat școlar.

Foto: DCNews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns