Căldura a trimis timişorenii la spital

Câţiva timişoreni au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Timişoara, prezentând cheaguri de sânge pe vase sau pe cord, cel mai probabil acestea fiind formate din cauza căldurii.

„În ultimele 24 de ore, numai în Clinica de Chirurgie Vasculara a SCJUPBT au fost internati şase pacienti cu evenimente cardiovasculare trombo-embolice (caracterizate prin formarea de cheaguri în vase sau cord), determinate cel mai probabil de expunerea pacientilor la temperaturile extreme de afara, coroborata cu hidratarea insuficientă”, transmit reprezentanţi Spitalului Judeţean.

Mediciii timişoreni atenţionează că deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențiala pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și vaselor. Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns