Căldura a grăbit decesul pentru doi timișeni

SMURD

Tot mai mulți timișeni întâmpină probleme de sănătate din cauza căldurii. Din nefericire prognoza meteo anunțată de Administrația Națională de Meteorologie nu aduce vești bune, mercurul în termometre continuând să se mențină ridicat luni, în jurul valorii de 29-30 de grade.

”Fiecare om are o rezervă funcțională mai mică sau mai mare. Sunt persoane care rezistă una-două zile, însă dacă temperaturile rămân ridicate mai mult timp, ne așteptăm la un val de pacienți. Din punct de vedere medical, ar fi bine ca vremea să se răcorească”, a declarat Mihai Grecu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.Weekendul călduros care a trecut a cauzat deja destule probleme de sănătate.

”Echipajele SMURD au intervenit în trei cazuri de stop cardio-respirator, înregistrându-se două decese, în aceste situații, cu siguranță căldura a avut un cuvânt de spus. De asemenea am avut și mai mulți pacienți cu lipotimie, stare cauzată de disconfortul termic. În prezent, ne situăm la 200 de prezentări în urgență în 24 de ore, ceea ce înseamnă mult având în vedere că este perioada vacanțelor școlare și a concediilor”, a completat Mihai Grecu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns