Căldură extremă în Timișoara, doi oameni au leșinat pe stradă

Căldură extremă în Timișoara, doi oameni au leșinat pe stradă

Căldură extremă în Timișoara, doi oameni au leșinat pe stradă.

Mai multe persoane au ajuns la spital în perioada în care au început să se înregistreze temperaturi caniculare.

Două persoane au leșinat pe stradă la Timișoara, din cauza caniculei, și au avut nevoie de asistență medicală.

Șeful Serviciului de Ambulanță Timiș , Florin Crișan, spune că, în această perioadă, este foarte important ca persoanele cu probleme de sănătate sau vârstnicii să nu iasă în soare la orele de vârf.

Am avut doar două persoane căzute în stradă ieri. Sunt cazuri obișnuite. Întotdeauna efectele caniculei se văd după câteva zile de la debutul ei. Sunt și intervenții pentru persoanele cardiace, e adevărat, sunt pentru persoanele hipertensive, pentru pacienții cu insuficiență cardiacă, cu valvulopatii. Cel mai important este să prevenim”, spune Florin Crișan.

Șeful Unității de Primiri Urgențe, medicul Mihai Grecu, a explicat că numărul persoanelor ajunse la urgență din cauza caniculei a fost în creștere.

În special pacienți cu patologie neurologică, cu patologie cardiovasculară. Am avut și episoade lipotimice, de regulă persoane în vârstă, care nu au respectat recomandările de a nu se deplasa prin căldură mai ales în perioada 11.00-18.00, când este cel mai cald afară. Din păcate, lucrul ăsta a dus și la prelungirea perioadei de așteptare pentru pacienții care se adresează cu alte urgențe minore Unității de Primiri Urgențe, pentru că nu erau pacienți rapid rezolvabili”, spune Mihai Grecu, citat de radiotimisoara.

Șeful UPU a subliniat, la rândul său, importanța prevenirii prin evitarea expunerii la soare și prin hidratare corespunzătoare.

CITEȘTE ȘI: David Popovici își păstrează titlul de campion european al probei de 200 m liber


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *