Călătorie în timp, cu tramvaiul Timiș 2

Călătorie în timp, cu tramvaiul Timiș 2

Călătorie în timp, cu tramvaiul Timiș 2

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) le oferă timișenilor și turiștilor posibilitatea de a călători cu tramvaiul Timiș 2, simbol la declanșării luptei anticomuniste din 16 Decembrie 1989 de la Timișoara.

Tramvaiul Timș 2 poate fi luat din Piața Maria și circulă gratuit pe linia 6, sâmbătă, 23 septembrie,  între orele 10 – 21.

”Această călătorie în timp oferă o perspectivă fascinantă asupra primului oraș liber de comunism din România și ocazia de a onora lupta pentru libertate a Timișoarei”, transmite Primăria Timișoara.

Tramvaiul este un simbol al revoluției anticomuniste, iar Piața Maria este locul unde, în 16 decembrie 1989, poetul Ion Monoran a oprit tramvaiul 8 în fața Bisericii Reformate, strigând pentru întâia oară „Libertate!”. Strigătul timișorenilor a dat curaj și speranță unei țări întregi și a schimbat cursul istoriei noastre.

CITEȘTE ȘI: Timișenii, invitați la pedalare până în Serbia

Evenimentul este organizat cu prilejul încheierii expoziției de tramvaie. Timp de aproape 3 luni, timișorenii și turiștii au putut admira expoziția de tramvaie istorice și de patrimoniu organizată de Societatea de Transport Public Timișoara în principalele piețe ale orașului.

”Expoziția a fost un prilej de a da o nouă viață unor echipamente tehnice de patrimoniu, prin transformarea sa într-un mijloc de promovare a culturii.

Cu drag ne amintim concertele artiștilor locali, de pe scena tramvaiului platformă, care prin talentul lor au îmbrăcat Timișoara într-o atmosferă de sărbătoare, demnă de o Capitală Europeană a Culturii”, transmite STPT.

Sursa foto: Wikipedia


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Călătorie în timp, cu tramvaiul Timiș 2

  1. gargara de doi bani a politrucilor din SPTP – jumătate din tramvaiele expuse in Unirii si Libertătii nici măcar nu au circulat in Timisoara o singură zi! Sunt vechituri primite ca ajutoare sau donatii din parte unor alte firme de transport din Austria sau Germania din simplul motiv ca aceasta donatie a fost mai ieftină decât să le recicleze la fier vechi in propria lor tara!

  2. Primul oraș liber !😂😂😂Liberal la furat mai bine zis, stat liber, de tip mafiot !Se poate face orice dacă te duce capul !

  3. Primul oraș liber !😂😂😂Liber la furat mai bine zis, stat liber, de tip mafiot !Se poate face orice dacă te duce capul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *