Câinii rămaşi blocaţi între râurile de lavă de pe insula La Palma au dispărut în mod misterios

Câinii rămaşi blocați între râurile de lavă de pe insula La Palma au dispărut în mod misterios, înainte de a se încerca salvarea lor cu ajutorul unei drone de 50 de kilograme, dotată cu o plasă mare şi rigidă. În urma apelurilor primite din partea populaţiei şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor, a fost pregătită o operaţiune de salvare de către compania Aerocameras, care primise undă verde de la autorităţile spaniole.

CITEȘTE ȘI: Alertă de incendiu la Spitalul Judeţean din Timişoara. Zeci de pompieri au ajuns la faţa locului

Câinii de vânătoare au fost surprinşi în imagini distribuite pe scară largă pe internet, după ce au rămas blocaţi timp de mai multe săptămâni într-un fel de curte înconjurată de râuri de lavă expulzată de vulcanul Cumbre Vieja, în localitatea Todoque. Ei au fost hrăniţi cu ajutorul dronelor care au aruncat pachete cu alimente.

În urma apelurilor primite din partea populaţiei şi a asociaţiilor pentru protecţia animalelor, a fost pregătită o operaţiune de salvare de către compania Aerocameras, care primise undă verde de la autorităţi pentru a salva câinii cu ajutorul unei drone uriaşe, de 50 de kilograme, dotată cu „un o plasă mare şi rigidă”, relatează AFP.

Însă, după ce una dintre dronele companiei a survolat zona joi s-a constatat că animalele nu se mai erau acolo. Aerocameras a decis vineri să pună capăt operaţiunii şi să aducă echipamentele înapoi la sediul companiei, în Galicia, în nord-vestul Spaniei.

„După ce am efectuat misiuni de recunoaştere care au acoperit întreg perimetrul de securitate în care ar fi trebuit să se afle câinii, putem spune că dronele noastre nu au detectat nicio urmă a acestor animale”, a transmis vineri Aerocameras pe Twitter. Joi, compania a declarat că a observat „urme de persoane care au pătruns în zona în care accesul este interzis”.

O înregistrare video anonimă, difuzată pe reţelele sociale, prezintă imagini aeriene cu zona şi curtea goală, precum şi o prelată albă întinsă peste unul dintre zidurile joase care înconjoară locul, cu mesajul „Curaj, La Palma. Câinii sunt bine”. Un mesaj semnat de „A Team”, cu referire la un serial american de televiziune din anii ’80, mai scrie AFP, citată de Agerpres.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns