Câinii fără stăpân terorizează o comună timişeană. Doi localnici au ajuns la spital. Danyflor ia 600 de lei pentru ridicarea unui patruped, dar problema nu se rezolvă

Giera 1

Câinii care umblă, fără covrigi în coadă, printr-o comună timişeană reprezintă o problemă majoră atât pentru populație, cât și pentru administrația locală. Cu toate că există o colaborare cu societatea Danyflor pentru prinderea acestor patrupede, alți câini reapar la scurt timp în comuna respectivă, Giera.

”Am avut, în ultimii doi ani, două cazuri mai grave de persoane care au fost mușcate și au ajuns la spital. Aceste patrupede provoacă un disconfort localnicilor. Unora le este teamă să treacă pe lângă ele”, spune Radu Vicol, primarul comunei.

Pentru ridicarea unui câine, Danyflor solicită 600 de lei, iar problema… nu se rezolvă, pentru că în câteva luni alți câini apar în cele trei sate aparținătoare. Sunt persoane care vin cu mașinile și abandonează câinii pe câmp, în câteva ore aceștia ajung în sate și se aciuesc în zonă. De asemenea, sunt persoane care le oferă mâncare, însă nu îi și adoptă.

O altă problemă pe care reprezentanții primăriei o întâmpină este cea legată de încăpățânarea unor localnici de a steriliza animalele, cu toate că în comună s-au realizat astfel de campanii.

”Sunt persoane care spun că vor să mai aibă pui de la câine și nu sterilizează patrupedele”, afirmă primarul. Pe raza comunei există în momentul de față în jur de 20-30 de câini vagabonzi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Câinii fără stăpân terorizează o comună timişeană. Doi localnici au ajuns la spital. Danyflor ia 600 de lei pentru ridicarea unui patruped, dar problema nu se rezolvă

Lasă un răspuns